27
juni
2023
|
12:00
Europe/Amsterdam

Toptitels voor het hele gezin bij Pathé in de maand juli

De zomer is begonnen en dat merken we! Reden genoeg om met deze zomerhitte een bezoekje te brengen aan de koele bioscoopzaal, waar het gemiddeld 21 graden is. Deze maand verschijnen er een aantal langverwachte toptitels voor filmliefhebbers van klein tot groot. Zo kun je juli direct vol actie beginnen samen met Tom Cruise en zijn team in Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One, de gevaarlijkste missie tot nu toe. Fan van legendarisch regisseur Christopher Nolan? Dan is zijn nieuwste thriller Oppenheimer een must-see, met o.a. Cillian Murphy en Emily Blunt in de hoofdrol. En vergeet niet de nu al veelbesproken film Barbie, die op 19 juli uitkomt én op 18 juli al te zien is tijdens de eenmalige Barbie Night bij Pathé. Een film met avontuur, komedie en een bekende sterrencast met namen zoals Margot Robbie en Ryan Gosling. 

Er is voor iedere leeftijd wat wils. Zo genieten de kleinste filmfans deze maand van de terugkeer van oude en nieuwe slijmvrienden in de Oneindige Slijmfilm én staat er weer een kleuterbios op de agenda met de gezellige film Juf Roos op reis naar de Regenboog. En dat is niet alles dat terugkeert; vijftig jaar na Bowie's laatste Ziggy Stardust-optreden keert zijn beroemde alter ego terug op het podium en in bioscopen wereldwijd tijdens Ziggy Stardust: The Global Premiere. Daarnaast staat Pathé op 1 juli (Keti Koti) stil bij de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd. Pathé brengt op deze dag de Nederlandse film Hoe Duur was de Suiker terug naar het grote doek.

Pathé Nieuws

The(Anything)

The(Any)Thing heeft de afgelopen maand aangekondigd haar derde locatie te openen bij Pathé Ypenburg. Dit is de eerste keer ter wereld dat een on-demand bioscoop concept wordt geïntroduceerd in een multiplex bioscoop. De derde vestiging van The(Any)Thing krijgt zes boxes. De definitieve openingsdatum en overige details van deze samenwerking worden na de zomer bekendgemaakt. 

Meer informatie

X-Cube

Pathé en X-Corp slaan de handen ineen en brengen deze zomer de succesvolle X-Cube naar drie Pathé bioscopen. De eerste locatie is op 5 juni geopend bij Pathé Zwolle en de tweede locatie gisteren (25 juni) bij Pathé Nijmegen. In de komende weken opent een derde X-Cube locatie bij Pathé Schiedam.

Meer informatie

Pathé Specials 

Themadag: Hoe Duur was de Suiker - 1 juli

Op 1 juli staat Pathé stil bij Keti Koti waarop de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd. Daarom is op zaterdag 1 juli de Nederlandse film over de geschiedenis van de slavernij Hoe Duur was de Suiker te zien bij Pathé. De film vertelt het verhaal van twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?

Meer informatie

Music: Ziggy Stardust: The Global Première – 3 juli 

Vijftig jaar na Bowie's laatste Ziggy Stardust-optreden keert zijn beroemde alter ego terug op het podium van de Hammersmith Apollo en in bioscopen wereldwijd. Op 3 en 6 juli vindt de Wereldpremière plaats van een digitaal gerestaureerde versie van 'Ziggy Stardust And The Spiders From Mars: The Motion Picture'.

Meer informatie

Kleuterbios: Juf Roos op reis naar de Regenboog - 16 juli

Juf Roos en Gijs gaan op vakantie en daar hebben ze superveel zin in. De lunchpakketjes zijn gemaakt, de koffers gepakt … de reis kan beginnen! Maar dan gaat er iets mis. Gijs slaat per ongeluk de rode roos van de jurk van de juf waardoor die haar magie verliest. In de kist van Oma Rosalinde vinden Juf Roos en Gijs gelukkig een oplossing. Als ze alle kleuren van de regenboog verzamelen, kunnen ze de jurk weer maken: een behoorlijke zoektocht maar wel een hele leuke!

Meer informatie

Barbie Night 

Op Dinsdag 18 juli kunnen Barbie fansalvast genieten van een eenmalige Barbie Night bij Pathé. Een avond waar iedereen welkom is en waar we authenticiteit vieren. Inclusief een hapje, drankje en een goodiebag met verrassingen die zelfs Barbie jaloers zouden maken. Dus trek je meest sprankelende outfit uit de kast, laat die kleuren exploderen en voeg een Touch of Pink toe, want dat is natuurlijk de dresscode van de avond.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One - 13 juli 

Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. Te zien in Dolby Cinema, Atmos, ScreenX, IMAX, 4DX.

Meer informatie

Barbie – 19 juli 

In de film transformeert Margot Robbie in de pop genaamd Barbie die in Barbieland woont. Ze wordt gedwongen te vertrekken vanwege haar zogenaamde ‘imperfecties’. Gevolg is dat ze op avontuur gaat in de echte wereld en ontdekt dat perfectie alleen van binnen te vinden is. Te zien in Dolby Cinema.

Meer informatie

Oppenheimer – 20  juli 

De wetenschapper J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine (Emily Blunt), maar heeft een affaire met Jean Tatlock (Florence Pugh), een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom. Geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan. Te zien in Dolby Cinema, Atmos, IMAX. 

Meer informatie

KIDS films bij Pathé 

De oneindige Slijmfilm - 5 juli

Indy's (Bibi) slijmavontuur gaat verder als een mysterieuze slijmsteen met magische krachten plotseling vanuit de ruimte opduikt. Wanneer deze in handen valt van slechterik Xenia Kobalt krijgt opeens de hele wereld ruzie met elkaar. Samen met oude en nieuwe slijmvrienden en de vrolijke alien Klatu moet Indy tot het oneindige gaan om Xenia te Stoppen. Gaat het haar lukken?

Meer informatie

Elemental  - 12 juli

De nieuwe Disney-Pixar film Elemental speelt zich af in Elemental City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

Meer informatie

Films bij Pathé Thuis

John Wick 4 - Vanaf 29 juni EST en 14 juli TVOD beschikbaar op pathe-thuis.nl

De prijs op John Wicks hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Hij moet het opnemen tegen een nieuwe vijand met allianties over de hele wereld.

Meer informatie

 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.