26
juni
2023
|
13:56
Europe/Amsterdam

X-Cube locatie opent vandaag bij Pathé Nijmegen

Tweede interactieve escape experience locatie bij Pathé

Leuk nieuws voor liefhebbers van escape rooms! Na de recente opening van de eerste X-Cube locatie bij Pathé Zwolle, komt de interactieve escape experience nu ook naar Pathé Nijmegen. Vanaf vandaag kunnen inwoners van de stad en omgeving bij Pathé Nijmegen niet alleen genieten van film en gamen, ze kunnen zich helemaal onderdompelen in het spel van de escape rooms! X-Cube is een interactieve digitale escaperoom experience voor 2 tot 6 personen. Met de toevoeging van X-Cube aan Pathé wordt nog meer fun en beleving toegevoegd aan de bioscopen, waardoor een bioscoopbezoek een nog completer dagje of avondje uit wordt. 

Een missie naar mars, een horror-avontuur of een spionnentraining volgen? Het kan allemaal in de X-Cube. De X-Cubes zijn ruimtes van 4 bij 4 meter, gevuld met technische snufjes, zoals een immens touchscherm, controllers, blacklight, lichteffecten en een indrukwekkend geluidssysteem. In de X-Cube kunnen bezoekers diverse experiences van een uur of half uur lang spelen met 2 tot 6 personen. De experiences worden gepresenteerd door o.a. Katja Schuurman, Sterre Koning en Youtuber Ronald Vledder. 

X-Cube heeft al 20 succesvolle vestigingen in Nederland en twee in België. De eerste X-Cube bij Pathé Zwolle is sinds 5 juni en wordt goed bezocht. Na Nijmegen volgt er in de komende weken nog een derde X-Cube locatie bij Pathé in Schiedam. De openingsdatum wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Bram van den Broek, Director New Business Pathé: “Pathé vindt het belangrijk om een mooi uitje te bieden voor alle generaties en daarom blijven we altijd innoveren. Zo hebben we sinds 2021 al met veel succes Go!Gaming locaties toegevoegd aan vijf Pathé bioscopen. Daarnaast zijn er bij steeds meer van onze bioscopen ook andere entertainment, leisure en horecagelegenheden te vinden. Ideaal om samen tijd te spenderen of het bioscoopbezoek te verlengen. X-Cube zijn unieke ervaringen die perfect passen bij Pathé, waar bezoekers samen met vrienden of familie iets bijzonders beleven. Zo kunnen zij nog meer genieten van een compleet dagje of avondje uit.” 

Gerben van Leeuwen, Co-Founder X-Cube: “We zijn ontzettend trots om Pathé als locatie te hebben voor de X-Cube. In de bioscopen kunnen veel bezoekers onze experience gaan ervaren en de beleving van X-Cube met de grote haarscherpe touchscreens past perfect bij de premium filmervaring van Pathé. We kijken ontzettend uit naar de komende X-Cube locaties in de bioscopen.” 

Tickets en reserveren 
De X-Cube is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. De spellen duren 30 tot 60 minuten. Bezoekers kunnen de X-Cube zelfstandig betreden door gebruik te maken van de code in de bevestigingsmail. De kosten zijn afhankelijk van de lengte van de gekozen game en zijn €9,50 p.p. voor een game 30 minuten en €17,50 p/p/ voor een game van 60 minuten. Het boeken van een X-Cube gaat via het platform van X-Corp en de bezoeker wordt vanaf pathe.nl/xcube doorgelinkt naar de boekingsomgeving. 
 

Over Pathé

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.


Over X-Corp/ X-Cube

X-Corp BV is in 2019 opgericht door 2 Nederlandse ondernemers en bouwt en ontwikkelt digitale escape experiences onder de naam X-Cube. Hiermee is X-Cube in korte tijd een van de grootste escapebedrijven van Nederland geworden. Door het aanbieden van verschillende experiences in dezelfde ruimtes kunnen met de X-Cubes verschillende doelgroepen worden bereikt van jong tot oud. Voor de zomer staan er 30 X-Cubes in Nederland en België en zal later in 2023 de stap worden gemaakt naar andere delen van Europa.