09
december
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Koninklijk Logo Koninklijk Theater Tuschinski onthuld

Het nieuwe logo van Koninklijk Theater Tuschinski is vandaag onthuld. Het iconische theater van Pathé ontving op haar 100e verjaardag op 28 oktober jongstleden het Predicaat Koninklijk uit handen van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. De koninklijke kroon is vanaf vandaag op de webpagina van Koninklijk Theater Tuschinski zichtbaar.

 

Totstandkoming logo

Het logo en huisstijl van Theater Tuschinski kenmerkt zich door het gebruik van de originele lettertypes, passend bij de bijzondere stijl in het theater zelf. De koninklijke kroon, een ontwerp van creatief bureau Dept, wordt geplaatst boven de eerste letter van het bestaande logo van Theater Tuschinski. Een mooi detail is dat de T van Tuschinski verwerkt is in de koninklijke kroon. Zo sluiten de kroon en het logo naadloos op elkaar aan. Het koninklijke logo wordt vanaf vandaag gehanteerd in een aantal online uitingen, zoals de webpagina van Koninklijk Theater Tuschinski op de Pathé website. In het voorjaar worden ook de communicatiematerialen in het theater aangepast met het nieuwe logo. 

Prachtige feestmaand

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Het voeren van het koninklijke logo voor Koninklijk Theater Tuschinski is een prachtige kroon op het 100-jarige jubileum van het vlaggenschip van Pathé. We kijken terug op een fantastische jubileummaand waarin we de 100ste verjaardag van de mooiste bioscoop ter wereld samen met onze bezoekers, medewerkers, distributeurs en partners goed hebben gevierd. Het predicaat Koninklijk zal in de komende 100 jaar een belangrijke bijdrage leveren aan het uitdragen van de mooie oorspronkelijke sfeer van het theater, waar filmliefhebbers uit Nederland en de hele wereld kunnen blijven genieten van de beste films in een koninklijke omgeving.”

Koninklijk Theater Tuschinski werd in begin 2021 al uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld door het gerenommeerde Time Out Magazine en tijdens de gehele maand oktober werd uitgebreid stilgestaan bij het ivoren jubileum. Ter ere van het jubileum vonden tal van activiteiten plaats. Zo kwam het boek ‘Theater Tuschinski 100 Jaar’ van (film)journalist Robbert Blokland uit, werd Koninklijk Theater Tuschinski uitgekozen als 102e KLM-huisje en bracht Youp van ‘t Hek een tribute video uit. Daarnaast vond de gehele maand een bijzondere filmprogrammering plaats waarbij o.a. oude klassiekers Turks Fruit, Soldaat van Oranje en een selectie Charlie Chaplin-films terugkeerden op het grote doek, ingeleid door filmiconen zoals Paul Verhoeven, Monique van de Ven, René Mioch en Thom Hoffman. 

Rondleidingen en filmtickets

Het Koninklijk Theater Tuschinski bevindt zich aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam. Voor meer informatie over het theater en dagelijkse audiotours: https://www.pathe.nl/tuschinskitheater. Meer informatie over films en tickets is hier te vinden. Voor een online kijkje in het theater, bekijk hier de dronevideo die Noah Zeeuw maakte ter ere van het 100-jarige jubileum, of de virtuele 360 tour. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.