13
april
2021
|
10:41
Europe/Amsterdam

Komst Pathé bioscoop naar Amstelveen stap dichterbij

De kans is groot dat Pathé een vestiging zal openen in het Stadshart van Amstelveen. Dit is de uitkomst van een bestuurlijk overleg tussen de gemeente en de directie van Pathé. Als alles volgens planning verloopt tekenen beide partijen rond de zomer een koopovereenkomst. De bouw kan naar verwachting in 2025 gereed zijn.

Toch mogelijkheden ondanks coronacrisis

Ondanks de coronacrisis, en de zware tijd voor de cultuursector, ziet Pathé mogelijkheden in Amstelveen. De mogelijke komst is mede tot stand gekomen door de betrokkenheid van Stadshart Amstelveen eigenaar Unibail-Rodamco Westfield. “De komst van een Pathé bioscoop naar onze gemeente zou fantastisch zijn. Dit heeft niet alleen een meerwaarde voor het Stadshart, maar voor heel Amstelveen én de regio. Er is veel behoefte aan een bioscoop onder jongere Amstelveners die nu nog naar Amsterdam moeten”, aldus wethouder Stadshart Herbert Raat. “De cultuursector heeft een flink klap gekregen van de coronacrisis. Maar wij geloven in een toekomst waarbij we weer naar het theater en het poppodium kunnen. En hopelijk straks ook naar de film bij Pathé in Amstelveen.”

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Ondanks dat we nu te maken hebben met de coronacrisis en nog gesloten zijn, kijken wij met vertrouwen uit naar de toekomst, en gaan wij een nieuwe fase in met betrekking tot de nieuwe Pathé-bioscoop in Amstelveen. Amstelveen is een groeigemeente en het Stadshart is de perfecte locatie voor een gloednieuwe hypermoderne bioscoop voor de inwoners van Amstelveen.”

Bioscoopgebouw achter de cultuurstrip

De bioscoop is voorzien achter de cultuurstrip, ter hoogte van het busstation, met een ingang aan het Stadsplein. Hiermee blijft het plein in combinatie met de horeca ook levendig in de avonduren. Daarnaast biedt een ingang aan het Stadsplein kansen voor de cultuurstrip. Hierin zitten Poppodium P60, Schouwburg Amstelveen en Platform C. Wethouder Herbert Raat: “De komst van de bioscoop heeft gevolgen voor de cultuurstrip, maar biedt vooral kansen om de kwaliteit van de voorgevel te verbeteren en de cultuurstrip als geheel op te waarderen. De gemeente verkent samen met de culturele instellingen de mogelijkheden.”

Vervolgstappen

De bioscoop wordt ontwikkeld door Epicurus en wordt ontworpen door EUP Design. De gemeente en Pathé werken de komende tijd de koopovereenkomst verder uit. Wanneer beide partijen tot overeenstemming komen zal de ruimtelijke procedure gestart worden met de gebruikelijke wettelijke inspraakmomenten. Daarna dient de grond bouwrijp gemaakt te worden en kan de bouw starten. Het exacte moment hiervoor wordt nader bepaald.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.