Over Pathé

Pathé excites your day

‘De wonderlijke wereld van films delen met zoveel mogelijk mensen’: zo omschreven de vier gebroeders Pathé in 1896 hun ambitie bij de start van hun gezamenlijke bedrijf. In die beginjaren van de cinematografie pionierden de broers zowel met het produceren van films als het ontwikkelen van apparatuur ervoor. En met succes: binnen enkele jaren was Pathé uitgegroeid tot de grootste producent van filmapparatuur én films ter wereld.

Charles Pathé was niet alleen de oudste van de vier, hij had ook de meeste visie. Ondanks hun succes als producent wist hij zijn broers te overtuigen om het produceren van beelden aan anderen over te laten en zich te specialiseren in het delen van films met zoveel mogelijk mensen. En zo begonnen de broers met het vertonen van films in cafés en op beurzen.

Op 15 december 1906 volgde in Parijs de feestelijke opening van de eerste echte bioscoop: het Omnia Pathé. Een historisch moment: zonder de visie van Charles Pathé (naamgever ook van de haan in ons logo: ‘Charlie’) en de inzet van zijn broers zou de bioscoop niet zijn geworden tot wat die nu is.

Pathé zorgt er inmiddels al jaren voor dat naar de bioscoop gaan een beleving is geworden. Voor jong en oud. Of het nu een avondje uit is met je partner, een doordeweeks bezoek met vrienden of op zondagochtend met de familie. In de bioscoop vind je ontspanning, inspiratie, ontsnapping en puur plezier. Het maakt van een gewone dag een bijzondere dag. En dat is wat ons binnen Pathé drijft, iedere dag weer.

Een ultieme bioscoopervaring bij Pathé voegt iets bijzonders toe aan het leven van alledag. Pathé excites your day.

Trotse marktleider in Nederland

Onze 27 bioscopen, met in totaal 212 schermen, zijn verdeeld over heel Nederland; van Groningen tot Maastricht en van Scheveningen tot Arnhem. Vorig jaar, in 2018, mochten wij ruim 15 miljoen bezoekers verwelkomen in onze bioscopen. Dat maakt ons niet alleen marktleider, maar ook ontzettend trots.

Op 13 november 2019 heeft Pathé Euroscoop overgenomen in Nederland en België. Het gaat in totaal om elf bioscopen waarvan er vijf in Nederland zijn gevestigd. Vier van de vijf bioscopen, in Schiedam, Tilburg, Maastricht en Amsterdam-Noord, zijn op dit moment open voor bezoekers. Halverwege 2020 opent de vestiging in Den Haag Ypenburg haar deuren. Met deze overname groeit Pathé in Nederland uiteindelijk van 27 naar 32 locaties. De totale huidige capaciteit stijgt van 212 zalen naar 253 zalen. Met de opening van de nieuwe bioscoop in Den Haag Ypenburg, komen er nog eens 10 zalen bij.

Pathé blijft innoveren

En nog steeds, volledig in de geest van de broers, zetten onze 1.900 medewerkers zich dagelijks in om iedere bioscoopervaring te verbeteren. Vooroplopen zit immers in ons DNA. Stond Pathé ooit aan de wieg van de film mét geluid en later ook kleur, recent introduceerden wij innovaties zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en heel recent de Pathé Relax Seats.

Dit maakt Pathé bijzonder

Wij bieden een bijzondere ervaring.
Iedere gast mag van ons de beste service verwachten: families, vrienden en prille liefdes.

Wij zijn attent.
Onze medewerkers zetten altijd een stapje extra, op een persoonlijke en hartelijke manier. Voor, tijdens en na de film.

Wij zijn vertrouwd.
Alles is altijd goed geregeld, geen verrassingen – behalve de leuke.

Wij zijn vernieuwend.
We doen er alles aan de bioscoopbeleving steeds beter te maken. Zowel qua techniek, service als comfort.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Als wij om ons heen kijken, zien we een wereld waarin mensen hun leven vullen met alledaagse dingen: school, werk, gezin, huishouden, mobieltje, familie en vrienden, alles vraagt om aandacht en toewijding. We zijn druk en staan altijd aan. Als Pathé willen wij een plek zijn waar je meer beleeft dan alleen ‘de film’, waar je er echt even uit bent en nieuwe of onverwachte ervaringen op kunt doen. Wij zijn een plek zonder zorgen, waar je kan ontspannen en waar je je blij voelt. Wij willen het leven van alledag leuker maken. Dat willen we voor onze bezoekers, én voor de wereld om ons heen.

En dat doen we natuurlijk op die gebieden waar wij het grootste verschil kunnen maken

 • Bij het duurzaam bouwen en onderhouden van onze theaters. 
 • Door het onze bezoekers makkelijk te maken op een duurzame manier te genieten van hun bioscoop bezoek. Zo is Pathé één van de 70 bedrijven en milieuorganisaties die het Plastic Pact ondertekend hebben in 2019 met als doel minder en beter gebruik van plastic.
 • De kracht van film en onze bioscoopbeleving inzetten om mensen te laten ontspannen en op te laden.

PARTNERS EN SPONSORING

Geloof in de kracht van film zit in het DNA van Pathé. Als een foto meer zegt dan duizend woorden, wat doet een film dan wel niet? Pathé gelooft in jong talent, talent waarvan we hopen dat het in de toekomst zal bijdragen aan een verdere ontwikkeling van film in Nederland en in het buitenland.

Daarom is Pathé trotse partner en sponsor van:

 • International Documentary Festival (IDFA)
 • Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR)
 • Nederlands Film Festival
 • Tuschinski Awards
 • Nederlandse Film Academie
 • JINC
 • Emma@work
 • Stichting BIO