02
juli
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Zomer bij Pathé: zwoele concerten, sentimentele spanning, én verkoeling

Geen festivals of evenementen deze zomer? Pathé zorgt in de maand juli voor genoeg gelegenheid om toch even uit je dak te gaan. Maak één van de Audio Obscura concerten mee tijdens zonsondergang op de meest bijzondere locaties. Even genoeg van alle zon? Beleef het concert Davina Michelle: My Own World in een leeg AFAS, heerlijk vanuit je bioscoopstoel. Ook staan er deze maand naast nieuwe releases een aantal hooggeprezen, oude bekenden gepland die je niet wil missen. Verruil een dagje strand voor het gruwelen bij The Rental of Steven Spielberg’s Jaws. Meer een liefhebber van actie en misdaadbestrijding? Geniet dan van Christopher Nolan’s The Dark Knight Trilogy: Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Over oude bekenden gesproken, bij Pathé worden er deze maand een aantal in een nieuw jasje gestoken. Volg ieders on-screen favoriete honden Scooby-doo in SCOOB! en Lassie tijdens hun avonturen. Leuk voor wie gek is op deze viervoeters, of voor wie een uitje plant met eigen mini tweevoeters. Voor dat extra beetje spanning is er ook De Piraten van Hiernaast, een waar feest voor jong en oud. Hittegolf of niet, in de koele zalen geniet je deze zomer van de leukste films bij Pathé.

Pathé Specials

Audio Obscura - 2, 9, 16, 23 en 30 juli

Audio Obscura is terug met iets heel bijzonders: een nieuwe sunset stream reeks in samenwerking met Pathé. Muziekliefhebbers kunnen hierdoor eindelijk weer samen genieten van optredens van hun favoriete artiesten. 

Op 2 juli geniet je van Audio Obscura bij de iconische Kinderdijk, dit keer voor een live show van de Nederlandse meester in organische, diepe sounds en betoverende ritmes: Satori. Pathé bezoekers zijn vrij om een dansje te doen in eigen stoel!

Meer informatie

Somebody Up There Likes Me - 2 juli

Rolling Stones gitarist Ronnie Wood, inmiddels de zeventig ruim gepasseerd, toont zich nog steeds op de top van zijn kunnen. Regisseur Mike Figgis geeft in zijn documentaire een intiem portret van de legendarische muzikant. Vergezeld door vrienden als Damian Hirst, Mick Jagger, Keith Richards, Imelda May en Rod Stewart, gidst Ronnie de kijker schilderend en musicerend door zijn leven.

Meer informatie

The Dark Knight Trilogy: Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises - 2 juli

In opmars naar Tenet, vertoont Pathé deze maand The Dark Knight Trilogy van Oscar Genomineerd regisseur Christopher Nolan. In deze baanbrekende trilogie volgen we het leven van Bruce Wayne (Christian Bale), die als kleine jongen zag hoe zijn ouders voor zijn neus vermoord werden. Zijn leven is obsessief vervuld van wraakgevoelens, waardoor Bruce besluit een nieuw persoon te worden om de misdaad tegen te gaan: Batman. 

Meer informatie

Davina Michelle: My Own World - 8 en 9 juli

De live-registratie van het concert dat Davina Michelle in een leeg AFAS live gaf! Door omstandigheden moest ze haar concerten helaas afzeggen, maar op deze manier geeft ze fans alsnog een kijkje in haar wereld. 

Meer informatie

Jaws: 45th Anniversary - week van 8 juli

Steven Spielbergs baanbrekende blockbuster over een reusachtige mensenetende witte haai die de stranden van een vakantie-eiland teistert! Een politiechef met watervrees (Roy Scheider), een wetenschapper (Robert Shaw) en een stoere haaienjager (Richard Dreyfuss) gaan er op uit om het monster te vangen. Al gauw komen ze erachter dat dit nog een stuk lastiger blijkt dan ze dachten...

Meer informatie

Zomer Opera: Le Nozze Di Figaro - 12 juli

Bass Baritone Idlar Abdrazakov schittert in de rol van de gewiekste bediende naast sopraan Marlis Petersen als zijn bruid, in Richard Eyre’s unieke productie van Mozarts meesterlijke komedie.

Meer informatie

Zomer Opera: Rigoletto - 26 juli

Regisseur Michael Mayer verplaatst Verdi’s tragedie naar het Las Vegas van 1960 – een ideale setting voor het eeuwenlange conflict van onschuld en verdorvenheid.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in juli

De Piraten van Hiernaast - 1 juli

Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. De elfjarige Michiel sluit vriendschap met de stoere piratenjongen Billy, maar dreigt zijn nieuwe vriend weer te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis (Tygo Gernandt) plots opduikt…

Meer informatie

The Outpost - 2 juli

The Outpost, met Scott Eastwood en Orlando Bloom, vertelt het heftige verhaal van 53 Amerikaanse soldaten die in 2009 in Afghanistan gestationeerd zijn om de afgelegen buitenpost Keating te verdedigen. De grootste strijd volgt echter uit een gigantische en onverwachte aanval, vlak nadat besloten is om Keating te sluiten. De soldaten moeten de buitenpost nog éénmaal verdedigen tegen de invasie van honderden Taliban-strijders. Inmiddels bekend als: “The Battle of Kamdesh”. 

Meer informatie

SCOOB! - 8 juli

In dit eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop, wordt onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. 

Meer informatie

Lassie - 15 juli

Wanneer Florian en zijn ouders noodgedwongen moeten verhuizen, informeert de chagrijnige hospita hen dat honden niet zijn toegestaan. En al zeker niet die brutale Lassie. Maar Lassie is Florian zijn beste vriend! Wat nu? 

Meer informatie

Nick Jr. Zomerbios 2020 - 15 juli

Ga mee op avontuur naar Zahramay Falls waar Zeta samenwerkt met Shimmer & Shine om Ezma tegen te houden, of doe een een potje Blue’s Clues met Josh om erachter te komen wat Blue wil doen op het slaapfeestje. De Megapups zijn opgeladen en nemen het op tegen een nieuwe superschurk, de kopie-kat. En nog veel meer is er te beleven bij de Zomerbios!

Meer informatie

Follow me - 16 juli

In deze moderne thriller reist een bekende Social-Media-persoonlijkheid met haar vrienden naar Moskou om daar materiaal voor een nieuwe vlog op te nemen. In de strijd om de meeste volgers gaan ze dit keer wel heel ver op in een wereld van excessen en gevaar. Langzaamaan vervagen de grenzen tussen Social Media en het echte leven, en zal de vriendengroep moeten ontsnappen en vechten om te overleven.

Meer informatie

My Hero Academia: Heroes Rising - 16 juli

In een wereld waar tachtig procent van de mensen speciale gaven heeft, staat de Hero Academia, waar je wordt opgeleid tot beroepsheld. Klas 1-A moet tijdens hun praktijklessen op het eiland Nabu onverwacht een vredelievend dorp beschermen tegen echte schurken. Dit vervolg op My Hero Academia: Two Heroes belooft wederom epische gevechten voor fans van anime.

Meer informatie

Pinocchio - 22 juli

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Meer informatie

The Rental - 23 juli

Twee jonge koppels (Alison Brie, Dan Stevens, Sheila Vand en Jeremy Allen White) trekken voor een weekendje naar een schijnbaar perfect huisje dat ze online hebben geboekt. Wat begint als een gezellig, feestelijk weekend slaat al snel om in een aaneenschakeling van sinistere gebeurtenissen. The Rental is het huiveringwekkende regiedebuut van acteur Dave Franco (21 Jump Street, The Disaster Artist).

Meer informatie

Unhinged - 30 juli

Wanneer Rachel, een alleenstaande moeder, wordt opgehouden in het drukke verkeer door een trage chauffeur voor haar, laat ze toeterend haar onvrede blijken. Rachel kan alleen niet vermoeden dat de man (Russell Crowe) waar ze zich net aan ergerde een gevaarlijke psychopaat is die haar niet zomaar zal laten gaan.

Meer informatie

Pathé is per 1 juni weer geleidelijk open gegaan voor haar publiek volgens het nieuwe protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Bezoekers kunnen alleen vooraf online tickets kopen en zelf online hun plaats bepalen waarbij er automatisch minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Voor tickets en meer informatie, zie hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.