03
maart
2022
|
10:00
Europe/Amsterdam

Acht Pathé bioscopen stemlocatie voor gemeenteraadsverkiezingen

Acht Pathé bioscopen verspreid door het hele land doen mee als stemlocatie voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart. Van Amsterdam tot Tilburg en van Maastricht tot Ede, kunnen Nederlandse kiezers deze keer niet alleen voor een blockbuster en een bak popcorn terecht, maar ook om met een rood potlood een stemformulier in te vullen. Stemmen kan in alle locaties vanaf 07:30 uur tot 21:00 uur. En uiteraard kunnen stemmers daarna meteen door naar de film, want alle zalen blijven gewoon open voor filmvertoningen.

Vorig jaar tijdens de landelijke verkiezingen was Pathé vanwege de corona maatregelen nog gesloten en deed Pathé met elf bioscopen mee als stemlocatie. Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij vinden het belangrijk om een maatschappelijke rol te vervullen in de directe omgeving van onze bioscopen. Ook al zijn we dit jaar gelukkig wel geopend, we hebben toch de ruimte kunnen vinden om in zeven bioscopen stemlocaties in te richten en zo deze gemeenten te helpen met voldoende geschikte stemlocaties. Zo zetten we ons niet alleen maatschappelijk in, maar wordt stemmen ook leuker als je daarna meteen door kan naar één van de topfilms van het moment.”


De acht stemlocaties

De stemlocaties worden ingericht op plekken als de hoofdingang in de foyers, centrale hallen en ruimtes die normaal gesproken gebruikt worden voor evenementen, zodat de bezoekersstromen en kiezers stromen apart van elkaar zijn. De volgende acht Pathé bioscopen doen dit jaar dienst als stemlocatie:

  • Pathé Utrecht Leidsche Rijn
  • Pathé Maastricht
  • Pathé Tilburg Centrum
  • Pathé Amsterdam De Munt
  • Pathé Amsterdam Noord
  • Pathé Amsterdam Arena
  • Pathé Zwolle
  • Pathé Ede (ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart)

Stemmen kan in alle locaties vanaf 07:30 uur tot 21:00 uur.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.