01
maart
2023
|
09:15
Europe/Amsterdam

Zeven Pathé bioscopen stemlocatie voor de Provinciale Statenverkiezing

Zeven Pathé bioscopen verspreid door het hele land doen mee als stemlocatie voor de Provinciale Statenverkiezing op woensdag 15 maart. In Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Ede en Tilburg kunnen Nederlandse kiezers bij hun favoriete bioscoop niet alleen terecht voor een dagje of avondje uit, maar ook om hun stem uit te brengen. Stemmen kan in alle locaties vanaf 07:30 uur tot 21:00 uur. Uiteraard kunnen stemmers daarna genieten van een topfilm, want alle zalen zijn geopend voor filmvertoningen. Van de stembus dus meteen door naar de comfortabele bioscoopstoel met een bak popcorn voor filmtitels zoals Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Toen Ik Je Zag, Mummies, Magic Mike's Last Dance of Plane. Dat is pas fun stemmen!

Dit is het derde jaar op rij dat Pathé haar locaties beschikbaar stelt voor verkiezingen. Vorig jaar kon bij acht Pathé bioscopen worden gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, en in 2021 deden tijdens de lockdown elf Pathé locaties dienst als stemlocaties voor de landelijke verkiezingen.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij vinden het belangrijk om een maatschappelijke rol te vervullen in de directe omgeving van onze bioscopen. Zodat we niet alleen een bioscoop in de stad zijn, maar ook voor de stad zijn. Voor het derde jaar op rij kunnen Nederlanders daarom terecht in een aantal van onze bioscopen om hun stem uit te brengen. Hiermee helpen we niet alleen deze gemeenten met voldoende geschikte stemlocaties, maar zo maken we stemmen ook leuker.”

DE ZEVEN STEMLOCATIES

De stemlocaties worden ingericht op plekken als de hoofdingang in de foyers, centrale hallen en ruimtes die normaal gesproken gebruikt worden voor evenementen, zodat de bezoekersstromen en kiezers stromen apart van elkaar zijn. De volgende zeven Pathé bioscopen doen dit jaar dienst als stemlocatie:

  • Pathé Utrecht Leidsche Rijn
  • Pathé Ede
  • Pathé Zwolle
  • Pathé Tilburg Centrum
  • Pathé Amsterdam-Noord
  • Pathé Amsterdam De Munt
  • Pathé Amsterdam Arena

Stemmen kan in alle locaties vanaf 07:30 uur tot 21:00 uur.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.