14
oktober
2021
|
13:56
Europe/Amsterdam

WK Finale League of Legends vertoond in 17 Pathé bioscopen

Game liefhebbers kunnen in drie bioscopen ook zelf een potje spelen

Na de succesvolle vertoning van de EK-finale eerder dit jaar, is ook de WK Finale van League of Legends Worlds 21 live te beleven op het grote doek bij Pathé. 17 Pathé bioscopen verspreid door het hele land streamen op zaterdag 6 november de zinderende finale van het populaire computerspel. In drie Pathé bioscopen zet Go!Gaming - de samenwerking tussen Pathé en H20 Esports Campus Amsterdam - game devices neer zodat gamers ook zelf een potje League of Legends kunnen spelen en mooie prijzen kunnen winnen. 

Tijdens de finale van het League of Legends wereldkampioenschap (ook wel bekend als Worlds) strijden teams twee teams voor een gedeelte van de ruim 2 miljoen dollar tellende prijzenpot en uiteraard de prestigieuze titel: beste League of Legends team van de wereld. Worlds 2021 wordt gespeeld in IJsland zonder publiek, maar in de 17 Pathé bioscopen kunnen gamefans er toch een beetje bij zijn. Gameliefhebbers kunnen dit jaar in drie Pathé bioscopen ook zelf een potje spelen van het populaire spel op game devices die Go!Gaming neerzet. Go!Gaming is een initiatief van Pathé en H20 Esports Campus Amsterdam. 

De toernooien vinden plaats bij Pathé Rotterdam Schouwburgplein, Pathé Utrecht Leidsche Rijn en Pathé Eindhoven en er zijn fantastische prijzen te winnen, zoals gaming gear, filmtickets voor Pathé en dagkaarten voor Go!Gaming. Daarnaast maken alle bezoekers van de WK finale bij Pathé kans op de absolute hoofdprijs: een HP Omen PC ter waarde van 3.000 euro! Om kans te maken op deze prijs moeten bezoekers mee doen aan de Doritos Quiz en zoveel mogelijk vragen over League of Legends correct beantwoorden.

Gaming bij Pathé

Pathé omarmt gaming steeds meer. Eerder vertoonde Pathé al de WK finales van League of Legends 2018 en 2019, en de EK-finale in 2021. Met Pathé Play kunnen gameliefhebbers hun eigen favoriete games spelen op het grote doek en met Go!Gaming kunnen gamers, esporters en andere liefhebbers vanaf het najaar van 2021 gamen met de beste en nieuwste game consoles en pc’s.

Voor meer informatie en tickets, kijk hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.