14
oktober
2021
|
13:56
Europe/Amsterdam

WK Finale League of Legends vertoond in 17 Pathé bioscopen

Game liefhebbers kunnen in drie bioscopen ook zelf een potje spelen

Na de succesvolle vertoning van de EK-finale eerder dit jaar, is ook de WK Finale van League of Legends Worlds 21 live te beleven op het grote doek bij Pathé. 17 Pathé bioscopen verspreid door het hele land streamen op zaterdag 6 november de zinderende finale van het populaire computerspel. In drie Pathé bioscopen zet Go!Gaming - de samenwerking tussen Pathé en H20 Esports Campus Amsterdam - game devices neer zodat gamers ook zelf een potje League of Legends kunnen spelen en mooie prijzen kunnen winnen. 

Tijdens de finale van het League of Legends wereldkampioenschap (ook wel bekend als Worlds) strijden teams twee teams voor een gedeelte van de ruim 2 miljoen dollar tellende prijzenpot en uiteraard de prestigieuze titel: beste League of Legends team van de wereld. Worlds 2021 wordt gespeeld in IJsland zonder publiek, maar in de 17 Pathé bioscopen kunnen gamefans er toch een beetje bij zijn. Gameliefhebbers kunnen dit jaar in drie Pathé bioscopen ook zelf een potje spelen van het populaire spel op game devices die Go!Gaming neerzet. Go!Gaming is een initiatief van Pathé en H20 Esports Campus Amsterdam. 

De toernooien vinden plaats bij Pathé Rotterdam Schouwburgplein, Pathé Utrecht Leidsche Rijn en Pathé Eindhoven en er zijn fantastische prijzen te winnen, zoals gaming gear, filmtickets voor Pathé en dagkaarten voor Go!Gaming. Daarnaast maken alle bezoekers van de WK finale bij Pathé kans op de absolute hoofdprijs: een HP Omen PC ter waarde van 3.000 euro! Om kans te maken op deze prijs moeten bezoekers mee doen aan de Doritos Quiz en zoveel mogelijk vragen over League of Legends correct beantwoorden.

Gaming bij Pathé

Pathé omarmt gaming steeds meer. Eerder vertoonde Pathé al de WK finales van League of Legends 2018 en 2019, en de EK-finale in 2021. Met Pathé Play kunnen gameliefhebbers hun eigen favoriete games spelen op het grote doek en met Go!Gaming kunnen gamers, esporters en andere liefhebbers vanaf het najaar van 2021 gamen met de beste en nieuwste game consoles en pc’s.

Voor meer informatie en tickets, kijk hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 247 zalen en 1.500 medewerkers, inclusief de op 13 november 2019 overgenomen Euroscoop locaties. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera en sport, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en organisatie van business events, maakt Pathé van elke dag een bijzondere dag.

OVER GO!GAMING

Go!Gaming brengt gamers, esporters en Pathé bezoekers bij elkaar om samen het plezier en de spanning van gamen te ontdekken. Go!Gaming is een samenwerking tussen H20 Esports Campus Amsterdam en Pathé waarin beleving, ontspanning, samen gamen en zelfontplooiing centraal staan. Go!Gaming zijn game locaties bij Pathé waar gamers, esporters en Pathé bezoekers samen kunnen gamen met de beste en nieuwste game consoles en pc’s. De eerste Go!Gaming locatie wordt in het najaar geopend bij een nog bekend te maken Pathé vestiging.

H20 EESPORTS CAMPUS AMSTERDAM

H20 Esports Campus is een platform voor Developing the Next Generation through gaming, Esports en creative tech. Het Rabo Esports Stadium is de eerste en grootste permanente Esports evenementenlocatie van de Benelux en wil uitgroeien tot dé Esports hub van Europa. De campus omvat o.a. 10.000 m2 Esports gaming arena, werkplekken en kantoren voor startups en bedrijven in Gaming, Esports en Creative technology. H20 verbindt zich nadrukkelijk met opleidingen en onderwijs. Gamers, Esporters en influencers zijn namelijk de ontwikkelaars van de toekomst.