30
maart
2023
|
14:23
Europe/Amsterdam

Weer of geen weer: bij Pathé zit je goed voor de nieuwste topfilms

De lente is begonnen! Weer of geen weer, bij Pathé zit je altijd goed voor de nieuwste selectie topfilms. Ook deze maand is er weer genoeg te zien voor liefhebbers van verschillende genres. Zo staat de langverwachte film The Super Mario Bros. Movie op de agenda: een animatie vol humor én actie gebaseerd op de Nintendo's Super Mario-games. Aan actie wederom geen gebrek deze maand tijdens Black Lotus. Elfvoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven kruipt in de huid van special forces-officier Matteo Donner en de film zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit.. Op het puntje van je stoel kun je blijven zitten tijdens het kijken naar de horrorfilm Evil Dead Rise. Geen liefhebber van actie of horror? Laat je dan meeslepen in een romantisch drama tijdens de film Beautiful Disaster. Ook romantiek alom in de romcom Zomer in Frankrijk met Fockeline Ouwerkerk en Jan Kooijman, waarbij de verhoudingen tussen twee gezinnen behoorlijk op zijn kop worden gezet tijdens een gezamenlijke vakantie. 

Ook de kleinere filmfans kunnen deze maand weer bij Pathé terecht. Niet alleen is The Super Mario Bros. Movie te zien, ook familiefilm Superkat Maurice verschijnt op het grote doek. Voor wie de bioscoop liever opzoekt om naar muzikaal talent te kijken en naar de grootste hits van dit moment te luisteren, is er de muzikale film Antoon - Engel.

Pathé Specials 


Pathé Music: Antoon- Engel – 24 april

De muzikale film Antoon - Engel neemt je mee in het leven van deze jonge en zeer getalenteerde rapper en producer. Met nooit eerder vertoonde beelden zien we de eerste stappen in de muziekcarrière van Valentijn en vertellen de mensen die het dichtst bij hem staan, hoe het toen allemaal is begonnen. Vanaf het uitzinnige Ziggo Dome concert, waar hij zijn grootste hits performde voor zijn uitzinnige fans, terug naar zijn vroege jeugd.

Meer informatie

Horror Night: Evil Dead Rise – 24 april

Evil Dead Rise vertelt het bizarre verhaal van twee van elkaar vervreemde zussen, gespeeld door Alyssa Sutherland en Lily Sullivan. Als hun hereniging wordt verstoord door vleesgeworden demonen moeten ze vechten voor hun leven in dit nachtmerrie waardige familieverhaal.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé

 

The Super Mario Bros. Movie –  5 april

In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario (Chris Pratt) en zijn broer Luigi (Charlie Day) via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. 

Meer informatie

Beautiful Disaster – 6 april

Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, vloekt niet en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis is de ultieme charmeur en windt alle vrouwen op de campus om zijn vinger. Abby is de enige die niet geïnteresseerd is in hem en dat fascineert hem eindeloos. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht… 

Meer informatie

Black Lotus  – 13 april 

Elfvoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven kruipt in Black Lotus in de huid van special forces-officier Matteo Donner. Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf hij, kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Meer informatie

Zomer in Frankrijk – 27 april

De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er tijdens de gezamenlijke vakantie ineens gevoelens tussen vader Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de moeder van het andere gezin. Proberend de situatie zo goed mogelijk op te lossen, maken Walt en Marie het ene na het andere plan om ook een nieuwe liefde aan te wakkeren tussen hun wederzijdse partners Luuk (Jan Kooijman) en Lieke (Jasmine Sendar).

Meer informatie

KIDS films bij Pathé

Superkat Maurice – 19 april 

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nodig? Een rattenvanger; Superkat Maurice!

Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! 

Meer informatie

Films bij Pathé Thuis

Avatar: The Way of Water - Vanaf 5 april beschikbaar op pathe-thuis.nl

Meer dan 10 jaar na de strijd met de RDA-troepen wordt de familie van Jake Sully in de wereld van Pandora achtervolgd door nieuwe problemen, moeten ze elkaar beschermen en gaan ze strijd aan om in leven te blijven.

Meer informatie

Operation Fortune: Ruse de Guerre - Vanaf 12 april beschikbaar op pathe-thuis.nl

MI6 agent Orson Fortune en zijn team rekruteren een van de grootste filmsterren van Hollywood om hen te helpen met een undercovermissie wanneer de verkoop van een nieuwe wapentechnologie de wereldorde dreigt te verstoren.

Meer informatie

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.