27
juli
2023
|
12:00
Europe/Amsterdam

Weer of geen weer: bij Pathé is het altijd goed vertoeven in augustus!

Van zon, hitte en 34ºC naar regen, wind en 19ºC: niets zo gevarieerd als het Nederlandse weer deze zomer. Die variatie is ook zeker in het nieuwe filmaanbod bij Pathé in de maand augustus te vinden, dus of je nu verkoeling of onderdak zoekt: in de dertig theaters ben je altijd welkom! Voor wat volwassen actie en spektakel kunnen bezoekers naar de over-the-top monsterfilm MEG 2: The Trench of zich mee laten voeren in het racespektakel Gran Turismo. En niemand minder dan Denzel Washington is weer terug in de bios met The Equalizer 3. Voor de jongere thrillseekers is er een nieuwe animatiefilm over de enige echte Ninja Turtles. Is dat allemaal niet spannend genoeg? Dan is de langverwachte horrorsensatie Talk to Me in de Pathé-zalen te zien om de hartslag wat omhoog te krijgen.  

Iedereen die het liever iets rustiger aandoet kan heerlijk genieten van een uniek programma en panelgesprek omtrent Pride Week 🏳️‍🌈(2-6 augustus) en het belang van film in de LHBTQIA+ community, of lekker meedeinen met twee(!) Metallica concerten op het grote doek. Ook thuis op de bank kan weer genoten worden van het grote aanbod van Pathé Thuis, met onder andere de nieuw verkrijgbare hitfilms Fast X en Transformers: Rise of the Beasts

Pathé Nieuws

‘Barbenheimer’ geeft Pathé een recordweek

De enorme filmhits Barbie en Oppenheimer, samen ook wel 'Barbenheimer' genoemd, hebben afgelopen speelweek een recordaantal bezoekers bij Pathé opgeleverd. In totaal kwamen er zaterdag en zondag net iets minder dan 200.000 mensen naar een van de dertig Pathé bioscopen, wat een nieuw weekendrecord was. Gedurende de rest van de speelweek is dat aantal opgelopen tot meer dan een half miljoen bezoekers. Daarmee is het weekrecord sinds april 2019  - toen Avengers: Endgame uitkwam - verbroken. 

Pathé & Pathé Thuis Pride Avond

In samenwerking met de Lesbische Liga organiseren Pathé en Pathé Thuis op woensdag 2 augustus een Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski. Zij gaan met een gastpanel (waarin o.a. ANNE+ co-creator/hoofdrolspeler Hanna van Vliet en queeractivist Naomie Pieter) praten over de rol van film in bewustwording en normalisering van de LHBTIQIA+ community. Na het panel wordt de indrukwekkende film Pariah vertoond. In de rest van Pride Week (3 t/m 6 augustus) volgt een speciale filmprogrammering in twintig Pathé bioscopen.

Persbericht || Ticketverkoop

Pathé bezoekers doneren statiegeld van vijf miljoen PET-flesjes aan drie goede doelen

Pathé heeft met trots aangekondigd dat haar bezoekers maar liefst vijf miljoen PET-flesjes en blikjes hebben gedoneerd aan drie goede doelen. In totaal is daarmee een bedrag van €750.000,- gedoneerd aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en de Plastic Whale Foundation. 

Meer informatie

Pathé Specials

2-6 augustus
Pride Week

Van woensdag 2 tot en met zondag 6 augustus wordt een speciale Pride programmering vertoond in twintig bioscopen van Pathé, met daarin Call Me By Your Name, Carol, Portait de la jeune fille en feu en Pariah. Ook vind je bij Pathé Thuis een uitgebreide collectie met Pride films waaronder Brokeback Mountain, Rocketman, The Color Purple, Boys Don’t Cry en Moonlight. 

Meer informatie

19 en 21 augustus
Metallica M72 World Tour Live From TX #1 en #2

Tijdens dit ongekend bijzondere bioscoop evenement zal de band twee avonden optreden met twee compleet verschillende setlists. Met nummers uit de meer dan 40-jarige carrière van de groep: van de klassieker Kill 'Em All uit 1983 tot het langverwachte 72 Seasons uit 2023. De band zal geen enkel nummer twee keer spelen, waardoor er in totaal meer dan 30 nummers op beide avonden staan.

Meer informatie #1 || Meer informatie #2  

Nieuwe topfilms bij Pathé

3 augustus
MEG 2: The Trench

Bereid je maar vast voor op de ultieme adrenalinekick deze zomer met Meg 2: The Trench, een bloedstollend spannende film die de kaskraker van 2018 overtreft en met meerdere enorme Megs de actie naar nog hogere hoogtes en grotere dieptes stuwt. 

Meer informatie

10 augustus
Gran Turismo

Gran Turismo is het ultieme succesverhaal over Jann Mardenborough die als tiener dankzij zijn Gran Turismo game skills een reeks Nissan-wedstrijden won en zo een echte professionele autocoureur werd. De film is geregisseerd door Neill Blomkamp (District 9). Met o.a. David Harbour (Stranger Things), Orlando Bloom (Lord of the Rings), Djimon Hounsou en Archie Madekwe.

Meer informatie

17 augustus
Blue Beetle

De pas afgestudeerde Jaime Reyes keert vol grootse plannen voor de toekomst terug naar huis, maar komt er al snel achter dat daar veel is veranderd. Dan brengt het lot onverwachts een oud relikwie van buitenaardse technologie op zijn pad: de Scarabee. Als de Scarabee hem verkiest als symbiotische gastheer, komt Jaime in het bezit van een waanzinnige uitrusting met onvoorstelbare én onvoorspelbare krachten.

Meer informatie

17 augustus
Talk to Me

Mia gelooft niets van de viral video’s waarin tieners via een volgekladde, gebalsemde hand zogenaamd in contact komen te staan met geesten. Wanneer ze hoort dat er op een feestje een nieuwe seance plaats zal vinden, spoort ze haar vriendin aan om mee te gaan. De groep vrienden raakt verslaafd aan het oproepen van geesten via de mysterieuze hand, tot een van hen te ver gaat... Talk To Me is een langverwachte horrorfilm van het populaire filmlabel A24 (o.a. Bodies Bodies Bodies en Hereditary).

Meer informatie

24 augustus
Doggy Style

In deze beestachtig leuke komedie wordt de altijd optimistische Borderterriër Reggie (stem van Will Ferrell) door zijn onsympathieke eigenaar Doug in de achterbuurt van de stad achtergelaten. Hij is ervan overtuigd dat zijn geliefde baasje dat nooit met opzet zou doen. Maar wanneer Reggie kennismaakt met de grofgebekte Bostonterrier Bug (ingesproken door Jamie Foxx) realiseert hij zich dat hij in een giftige relatie zat.

Meer informatie

31 augustus
The Equalizer 3

Nadat hij is gestopt met zijn werk als moordenaar in dienst van de overheid, vindt Robert McCall (Denzel Washington) het moeilijk om de gruwelijke dingen die hij in het verleden heeft gedaan te verwerken. Hij probeert met zichzelf in het reine te komen door op te komen voor mensen die onderdrukt worden. Tot zijn eigen verrassing blijkt hij zich thuis te voelen in Zuid-Italië, waar hij erachter komt dat zijn nieuwe vrienden worden bedreigd door lokale misdaadbazen. McCall weet wat hem te doen staat…

Meer informatie

KIDS films bij Pathé

9 augustus 
Ninja Turtles: Totale chaos (NL en OV)

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen, hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. 

Meer informatie NL

Meer informatie OV

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl

Films bij Pathé Thuis

Vanaf nu beschikbaar
Fast X

In deel 10 van de populaire Fast & Furious franchise lukt het Dom Toretto (Vin Diesel) en z'n familie maar niet om met pensioen te gaan. Ze moeten de confrontatie aangaan met een vijand die opduikt uit de schaduwen van het verleden. 

Meer informatie

Vanaf 10 augustus te koop en 24 augustus te huur beschikbaar
Transformers: Rise of the Beasts 

In de jaren 90 voegt een nieuw soort Transformers, de Maximals, zich in de strijd op aarde. Noah is een doodgewone jongen uit Brooklyn die samen met de ambitieuze researcher Elena bij dit gevecht betrokken raakt.

Meer informatie

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.