01
juni
2021
|
13:50
Europe/Amsterdam

Voormalig Euroscoop bioscoop vanaf 5 juni open als Pathé-Euroscoop Tilburg

Vanaf 5 juni gaat de voormalig Euroscoop bioscoop in Tilburg open als ‘Pathé-Euroscoop Tilburg’. Dat betekent dat bezoekers vanaf vandaag op pathe.nl en in de Pathé app hun tickets kunnen kopen, en de Pathé Unlimited en All Stars members alle voordelen krijgen die zij op andere Pathé locaties al gewend zijn. De naam Pathé-Euroscoop Tilburg is slechts tijdelijk, zodra de rebranding naar Pathé bioscoop is voltooid zal de Euroscoop toevoeging verdwijnen. Pathé-Euroscoop Tilburg telt in totaal 12 zalen en 2400 stoelen. 

Alle voordelen van Pathé zijn voor de bezoekers in Tilburg direct bij heropening te gebruiken. Zij kunnen hun tickets kopen en informatie over films en tijden vinden op de pathe.nl website en in de Pathé App. Ook zijn Pathé Unlimited, het loyaliteitsprogramma All Stars en alle vouchers en giftcards geldig. Daarnaast zullen de Pathé Specials zoals Pathé Ladies Night, Pathé Privé, Kleuterbios, 50PLUS Bios en live opera, ballet, theater ook geprogrammeerd worden.

Bij de heropening van bioscopen, zal de voormalige Euroscoop bioscoop in eerste instantie opengaan als Pathé-Euroscoop Tilburg. De bioscoop wordt in diverse stappen omgezet naar Pathé Tilburg Stappegoor, maar het kan dus zijn dat bezoekers de komende tijd zowel Pathé als Euroscoop terug zien in de bioscoop. Zodra het Pathé logo zichtbaar is op het gebouw zal de naam Euroscoop online en in de bioscoop volledig verdwijnen. De komende jaren wordt er ook gewerkt aan de Pathé-look & feel van het bioscoopgebouw.

Pathé-Euroscoop Tilburg heeft maar liefst 12 zalen en 2.500 stoelen met veel beenruimte. Alle zalen zijn voor de ultieme filmervaring voorzien van de meest moderne bioscooptechniek zoals optimaal geluid, de beste beeldkwaliteit met RGB-laserprojectie. De grootste zaal heeft daar bovenop ook nog Dolby Atmos geluid en laserprojectie. Daarnaast is er een satellietverbinding voor live uitzendingen, zoals voetbalfinales, EK-wedstrijden of televisie-ontknopingen. Het gebouw heeft een ondergrondse voordelige parkeergarage en er is een foodcorner aanwezig om te genieten van een hapje en een drankje, vooraf of na afloop van het bioscoopbezoek.

Heropening van alle Pathé bioscopen

Alle Pathé bioscopen gaan na een sluiting van bijna zes maanden vanaf zaterdag 5 juni weer open. De bioscopen zullen dezelfde maatregelen hanteren als vorig jaar, die al bewezen volkomen veilig te zijn: een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en alleen online ticketverkoop vooraf. Testen voor toegang is niet nodig. Er staat een enorm volle en diverse filmprogrammering klaar met films die net voor sluiting in release waren of zouden gaan zoals Bon Bini: Judeska in da House en De Slag om de Schelde, en gloednieuwe films zoals Blackbird, Demon Slayer: Mugen Train en K3: Dans van de Farao. Ook worden er live EK wedstrijden op het grote doek vertoond.

Overname

Sinds de overname eind 2019 golden voor alle medewerkers van de Euroscoop locaties al Pathé arbeidsvoorwaarden. Euroscoop was voor de overname een Belgisch bioscoopketen met zes vestigingen in België en drie vestigingen in Nederland. Euroscoop opende de eerste bioscoop in Nederland in 2008 in Tilburg. Pathé nam in november 2019 de Nederlandse bioscopen van Euroscoop over. Vorig jaar juni werd aangekondigd dat de rebranding van alle Euroscoop bioscopen over een periode van twee jaar plaatsvindt. Daarmee verdwijnt de naam Euroscoop in Nederland.