01
juni
2021
|
13:49
Europe/Amsterdam

Voormalig Euroscoop bioscoop vanaf 5 juni open als Pathé Amsterdam-Noord

Vanaf 5 juni gaat de voormalig Euroscoop bioscoop in Amsterdam-Noord open als ‘Pathé Amsterdam-Noord’. Dat betekent dat bezoekers vanaf vandaag op pathe.nl en in de Pathé app hun tickets kunnen kopen, en de Pathé Unlimited en All Stars members alle voordelen krijgen die zij op andere Pathé locaties al gewend zijn. Pathé Amsterdam-Noord telt in totaal 12 zalen en 2500 stoelen. De in november 2019 geopende en daarmee nog gloednieuwe bioscoop is direct gelegen aan de A10, S116 en metrostation Noord en daarmee goed bereikbaar voor bezoekers. 

Alle voordelen van Pathé zijn voor de bezoekers in Amsterdam Noord direct bij heropening te gebruiken. Zij kunnen hun tickets kopen en informatie over films en tijden vinden op de pathe.nl website en in de Pathé App. Ook zijn Pathé Unlimited, het loyaliteitsprogramma All Stars en alle vouchers en giftcards geldig. Daarnaast zullen de Pathé Specials zoals Pathé Ladies Night, Pathé Privé, Kleuterbios, 50PLUS Bios en live opera, ballet, theater ook geprogrammeerd worden.

De zalen van Pathé Amsterdam-Noord zijn voor de ultieme filmervaring voorzien van de meest moderne bioscooptechniek zoals optimaal geluid met Dolby Atmos, de beste beeldkwaliteit met RGB-laserprojectie en een extra dimensie aan de filmervaring met 3D. Daarnaast is er een satellietverbinding voor live uitzendingen, zoals voetbalfinales, EK-wedstrijden of televisie-ontknopingen. In het gebouw bevindt zich ook een De Beren Café, Sir Winston en een Glowgolf Hollywood café om te genieten van een hapje en een drankje, vooraf of na afloop van het bioscoopbezoek.

Heropening van alle Pathé bioscopen

Alle Pathé bioscopen gaan na een sluiting van bijna zes maanden vanaf zaterdag 5 juni weer open. De bioscopen zullen dezelfde maatregelen hanteren als vorig jaar, die al bewezen volkomen veilig te zijn: een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en alleen online ticketverkoop vooraf. Testen voor toegang is niet nodig. Er staat een enorm volle en diverse filmprogrammering klaar met films die net voor sluiting in release waren of zouden gaan zoals Bon Bini: Judeska in da House en De Slag om de Schelde, en gloednieuwe films zoals Blackbird, Demon Slayer: Mugen Train en K3: Dans van de Farao. Ook worden er live EK wedstrijden op het grote doek vertoond.

Overname

Sinds de overname eind 2019 golden voor alle medewerkers van de Euroscoop locaties al Pathé arbeidsvoorwaarden. Euroscoop was voor de overname een Belgisch bioscoopketen met zes vestigingen in België en drie vestigingen in Nederland. Euroscoop opende de eerste bioscoop in Nederland in 2008 in Tilburg. Pathé nam in november 2019 de Nederlandse bioscopen van Euroscoop over. Vorig jaar juni werd aangekondigd dat de rebranding van alle Euroscoop bioscopen over een periode van twee jaar plaatsvindt. Daarmee verdwijnt de naam Euroscoop in Nederland.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.