20
september
2022
|
12:00
Europe/Amsterdam

Volledige vernieuwing IMAX-zaal Pathé Tilburg Centrum met o.a. 4K Laser Projectie én luxe verstelbare stoelen

Opening vernieuwde zaal vrijdag 2 december

De populaire IMAX-zaal van Pathé Tilburg wordt volledig vernieuwd met 4K Laser Projectie, een curved scherm van maar liefst 20 bij 11 meter en luxe verstelbare stoelen. Ook het geluid krijgt een upgrade met het IMAX Immersive Audio Systeem waarmee de zaal het hoogste niveau van service en comfort krijgt. Op die manier wordt een nog meer meeslepende bioscoopervaring gecreëerd voor bezoekers. De verbouwing vindt plaats van maandag 26 september tot en met donderdag 1 december. De vernieuwde IMAX-zaal is op tijd open vóór de langverwachte release van Avatar: The Way of Water

IMAX comfortabele en verstelbare stoelen 
Pathé Tilburg is – na Pathé Eindhoven – de tweede bioscoop in Nederland met de luxe en verstelbare stoelen. Deze stoelen passen het beste bij de IMAX-beleving. Met één druk op de knop kan de rugleuning versteld worden. In deze comfortabele nieuwe IMAX stoelen hebben bezoekers te allen tijde het beste zicht op het filmdoek. 

IMAX Laser en Immersive Audio Systeem 
Daarnaast zorgen de nieuwe 4K-Laser projector, het nieuwe curved scherm van 20 bij 11 meter en het nieuwe IMAX Immersive Audio Systeem voor nóg beter beeld en geluid. Het grote formaat van IMAX is in Nederland alleen bij Pathé te bewonderen. Pathé heeft zes IMAX-zalen in Nederland. 

Verbouwing   
De IMAX-zaal is tijdens de verbouwing tussen maandag 26 september en donderdag 1 december gesloten. Filmliefhebbers kunnen tijdens de verbouwing van de IMAX-zaal van films blijven genieten in de zes overige zalen van Pathé Tilburg. Een van de eerste films waar in de vernieuwde zaal van genoten kan worden is de langverwachte Avatar: The Way of Water op 14 december 2022. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.