23
maart
2022
|
13:04
Europe/Amsterdam

Volgende stap gezet in komst Pathé bioscoop naar Amstelveen

De gemeente Amstelveen is voornemens om een koop- en anterieure overeenkomst aan te gaan met Pathé. Dit besloot het college van B&W afgelopen dinsdag. Hiermee is de komst van een Amstelveense vestiging van Pathé weer een stap dichterbij.

Locatie achter de culturele instellingen

Het is de bedoeling dat de nieuwe bioscoop achter de Schouwburg Amstelveen en P60 komt met een entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige ingang van Platform C. “Dit zou een geweldige stap zijn,” aldus wethouder Stadshart Herbert Raat. “Niet alleen voor het Stadshart of voor Amstelveen, maar voor de hele Amstelland regio. Er is veel behoefte aan meer levendigheid op het Stadsplein en deze ontwikkeling levert daar een belangrijke bijdrage aan.”

Vervolg

Doelstelling is om eind april de overeenkomst te tekenen. Hierna volgt een bestemmingsplanprocedure en de aanvraag van een omgevingsvergunning.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.