23
juli
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Vier Pride @ Pathé

De mooiste LHTBQ+ films op het grote doek

Hoewel de Pride Week dit jaar niet doorgaat, laat Pathé het regenboogfeest niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op zaterdag 1 en 2 augustus vieren bezoekers Pride @ Pathé met vier van de mooiste LHBTQ+ films, waaronder A Perfectly Normal Family over een vader van twee dochters die voortaan als vrouw door het leven wil gaan, en Rocketman over het turbulente leven van Elton John.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Pathé is voor iedereen: iedereen kan bij ons terecht om mooie films te bekijken. Pathé organiseert al sinds 2004 maandelijks de succesvolle Gay Nights. Deze gaan vanaf augustus over in Pride Nights. Het gaat hierbij niet alleen om een naamsverandering. We zullen ons vooral gaan focussen op meer inclusieve content waarbij we de mooiste en beste films zullen vertonen van het gehele LHBTQ+ spectrum. We hebben geluisterd naar de vraag van onze bezoekers en het is ons doel om vanuit Pathé altijd inclusief en divers te zijn.”

Pathé biedt altijd een uitgebreide en gevarieerde programmering met daarin een mix van films gemaakt door en over mensen uit alle lagen van de samenleving, man/vrouw, van alle kleuren en alle achtergronden. Daarnaast biedt Pathé gedurende het jaar op verschillende onderwerpen themaweken, waarin onderwerpen zoals discriminatie, vrouwenongelijkheid en LHBTQ+ rights uitgebreider aan bod komen.

Het Pride Weekend vindt plaats in alle steden waar Pathé is gevestigd. De films die worden vertoond zijn:

A Perfect Normal Family (1 en 2 augustus)

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen.

Meer informatie 

Portrait de la Jeune Fille en Feu (1 en 2 augustus)

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde tussen twee vrouwen aan het einde van de 18e eeuw.

Meer informatie 

Rocketman (1 en 2 augustus)

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

Meer informatie

Kinky Boots The Musical (2 augustus)

Fabriekseigenaar Charlie doet er alles aan om zijn familiezaak te redden. Lola is een uitbundige entertainer. Samen komen de twee met het idee om unieke stevige stilleto laarzen te maken. Kinky Boots The Musical, is opgenomen vanuit het Adelphi Theatre midden in London’s West End. Met nummers van pop icoon Cyndi Lauper.

Meer informatie 

Pride Night

Naast het Pride Weekend vindt iedere eerste woensdag van de maand de Pride Night plaats met één van de mooie LHBTQ+ films. Bij elke voorstelling worden bezoekers bij de start van de film ontvangen met een welkomstdrankje. Woensdag 5 augustus vindt de eerste Pride Night plaats met de film Été 85.

Été 85

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Meer informatie

Voor tickets, tijden en locaties: https://www.pathe.nl/pridenight

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.