16
januari
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Vier Nationale Popcorndag met gratis JIMMY’s popcorn bij Pathé

Popcorn en de bioscoop zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Daarom deelt Pathé aanstaande zondag 19 januari 2020 op Nationale Popcorndag in samenwerking met popcornfabrikant JIMMY’s gratis popcorn uit aan ál haar bezoekers. Tijdens deze unieke actie worden tienduizenden gratis kleine Popcorn weggegeven, in de smaken zoet, zout of gemixt. Nog nooit eerder is er in Nederland zoveel gratis popcorn weggegeven op één dag.

695.000 kilo popcorn per jaar bij Pathé

Een bioscoopbezoek zonder popcorn is bijna niet voor te stellen. Popcorn is dan ook de populairste snack in de bioscoop. Bij Pathé werd in 2019 maar liefst 695.000 kilo popcorn van JIMMY’s verkocht. Dat is 12% meer dan in 2018. Het meest populaire formaat is Medium.

Twee soorten popcorn

Leuk om te weten is dat de JIMMY’s popcorn bij Pathé wordt gemaakt van twee verschillende types mais: Mushroom en Butterfly. De Mushroom mais wordt gebruikt voor de zoete popcorn. Deze heeft een ronde vorm en lijkt op een champignon en hier hecht de suikercoating het beste aan.  De Butterfly variant heeft een vlindervorm en hier hecht het zout het beste aan. Alle popcorn bij Pathé wordt in hete lucht gebakken (dus niet in olie) en is allergenenvrij.

Geschiedenis popcorn en de bioscoop

We weten allemaal dat popcorn onmisbaar is in de bioscoop, maar waarom is dat eigenlijk? Popcorn is ooit ontdekt door de indianen die toevallig wat mais in het kampvuur gooiden wat veranderde in popcorn. Sindsdien is het een traktatie voor de Native Americans. Aan het einde van de 19e eeuw werd popcorn in Amerika vooral verkocht als Street food. Begin 1900 ontstonden de bioscopen en in de jaren 30 werden deze erg populair. Het was ook de tijd van de grote beurskrach, en bezoekers namen zelf popcorn mee naar de bioscoop. Popcorn was niet alleen een voordelige snack, het was vooral populair omdat het makkelijk met de vingers te nuttigen is tijdens het kijken naar de film. Na de Tweede Wereldoorlog begonnen Amerikaanse bioscopen zelf popcorn te maken en te verkopen. Met de groeiende populariteit van de Amerikaanse film is in de tachtiger jaren ook popcorn komen overwaaien naar Europa. Inmiddels zijn het genieten van popcorn en het kijken naar film onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.