25
juni
2020
|
09:43
Europe/Amsterdam

Versoepeling maatregelen bij Pathé en Euroscoop bioscopen per 1 juli 2020

De overheid heeft op 24 juni een versoepeling van de maatregelen bekend gemaakt. De maximum capaciteit per bioscoopzaal wordt losgelaten. Dat betekent dat de Pathé en Euroscoop bioscopen per 1 juli meer capaciteit hebben. Pathé kijkt er enorm naar uit om haar bezoekers weer in grotere getale te mogen verwelkomen. Uiteraard op gepaste afstand en met instandhouding van alle al eerder genomen richtlijnen zoals een gezondheidscheck en hygiënemaatregelen. Het aantal bezoekers per zaal zal afhankelijk zijn van de grootte van de bioscoopzaal. Ook kijkt Pathé uit naar de mooie filmprogrammering die voor juli op de planning staat met onder andere de nieuwe releases van De Piraten van Hiernaast en Scoob! en wij verwachten eind juli de releases van de twee grote internationale films Mulan en Tenet.

De bioscopen van Pathé en Euroscoop worden sinds de heropening van 1 juni weer goed bezocht. Sinds de heropening heeft Pathé (tot 24 juni 2020) in haar 30 Pathé en Euroscoop bioscopen ruim 240.000 bezoekers ontvangen. Dat is zo’n 45% van de huidige totaal beschikbare capaciteit (met max 30 bezoekers per zaal), dat is inclusief de dalmomenten zoals overdag op de doordeweekse dagen. Vele voorstellingen in de avonden en in de weekenden zijn uitverkocht. Het is mooi om te zien dat onze bezoekers er net zo’n zin in hebben als wij. De verwachting is nu weer meer bezoekers mogen worden toegelaten, de zomervakantie voor de deur staat en er een aantal mooie films op de planning staan, dat het aantal bezoekers nog verder zal groeien.

Maatregelen Pathé per 1 juli

  • We hanteren alleen online ticketverkoop en online reserveringen, je kan online een zitplaats kiezen die ingericht is volgens de geldende corona maatregelen.
  • Tijdens het aankoopproces voeren we een gezondheidscheck uit.
  • We hanteren in de bioscoop de geldende 1,5 meter afstand en schoonmaak en hygiëne maatregelen. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat hierbij voorop.
  • Tussen de voorstellingen zal extra in-en- uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers uit verschillende zalen elkaar niet hoeven kruisen.
  • De 1,5 meter afstand regel geldt niet voor: huishoudens, kinderen en tieners tot 18 jaar. Voor overige groepssamenstellingen (meer dan 2 personen) geldt de 1,5 meter afstand regel.
  • In de gehele bioscoop zul je de richtlijnen van het geldend protocol terugzien op o.a. posters.
  • Kom op tijd, maar niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film. Zo kunnen de bezoekersstromen goed worden gespreid.
  • Na aanvang van de hoofdfilm wordt er geen toegang meer verleend.
  • Er zal een aangepast aanbod van hapjes en drankjes zijn met meerdere voorverpakte producten.