18
januari
2024
|
15:00
Europe/Amsterdam

Valentijnsdag: The Notebook keert terug bij Pathé!

20-jarig jubileum van de meest romantische film aller tijden

The Notebook, vaak de meest romantische film aller tijden genoemd, keert vanwege het 20-jarige jubileum deze Valentijnsdag terug op het grote doek. Op woensdag 14 februari en zondag 18 februari kunnen verliefde stelletjes en andere fans genieten van het romantische drama in Pathé bioscopen in alle steden waar Pathé is gevestigd. De - film met Ryan Gosling en Rachel McAdams is dé perfecte Valentijnstitel om mee weg te zwijmelen. De kaartverkoop is nu hier gestart.

Synopsis

De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks, vertelt het verhaal van twee jonge mensen die verliefd op elkaar worden in de jaren ‘40. Tijdens een vakantie ontmoet Allie (Rachel McAdams) de knappe Noah (Ryan Gosling). Ondanks de verschillende achtergronden beleven ze een zomer vol passie. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en Noah naar het front moet, verliezen ze elkaar uit het oog. Als Noah na de oorlog terugkeert, is zijn hart gebroken als hij ziet dat Allie een ander heeft. Toch zijn Allie en Noah elkaar niet vergeten en is hun liefde voor elkaar nog altijd bijzonder sterk. 

Informatie

De film was een kaskraker in 2004 en betekende de doorbraak van Ryan Gosling. The Notebook is geregisseerd door Nick Cassavetes (onder andere van My Sister’s Keeper en The Other Woman) en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder verschillende Teen Choice Awards én de MTV Movie Award voor Best Kiss. 

The Notebook is op woensdag 14 februari en zondag 18 februari te zien bij Pathé. De film bevat geen ondertiteling. Klik hier voor meer informatie en tickets. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.