25
oktober
2023
|
10:09
Europe/Amsterdam

Teun Toebes' aangrijpende documentaire Human Forever exclusief bij Pathé te zien

Speciale vertoningen voor scholen en zorginstellingen

Pathé kondigt met trots de exclusieve programmatie aan van de aangrijpende documentaire over dementie Human Forever van Filmmaker Jonathan de Jong en zorgvernieuwer Teun Toebes. Vanaf aanstaande donderdag 2 november kunnen filmliefhebbers deze inspirerende film ervaren in Pathé bioscopen in alle steden waar Pathé gevestigd is. De voorverkoop is zojuist begonnen op pathe.nl. Voorstellingen zijn te bezoeken door het grote publiek, en ook zijn er speciale vertoningen voor scholen en zorginstellingen. Teun Toebes en Jonathan de Jong zijn live aanwezig bij vier van de voorstellingen in Eindhoven, Helmond, Arnhem en Den Haag.

Human Forever volgt het leven van mensen in zorginstellingen, en biedt een blik op de waardevolle menselijke connecties die daar worden gemaakt. De documentaire ging op 9 oktober in première in een vol Koninklijk Theater Tuschinski van Pathé.

Teun Toebes is 24 jaar en heeft als missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren. Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is hij nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil, maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5. Als kerngezonde twintiger woont hij al jaren op een gesloten afdeling van een verpleeghuis wanneer hij besluit zijn missie kracht bij te zetten. Daarom gaat hij nu op zoek naar antwoorden voor later. Samen met filmmaker Jonathan de Jong bezocht hij elf landen op vier continenten om te kijken wat we als landen van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever in te kunnen richten.

Teun Toebes deelt zijn enthousiasme over de release: "Deze film is een ode aan de menselijkheid. Ik ben dankbaar om deze hoopvolle boodschap over dementie ook samen met Pathé uit te mogen dragen, zodat we deze met heel Nederland kunnen delen.”

Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé, voegt toe: "Bij Pathé geloven we in het belang van verhalen die raken en verbinden. Human Forever is zo'n krachtig verhaal dat ons herinnert aan de waarde van menselijke relaties. We zijn verheugd om deze prachtige documentaire aan ons publiek te presenteren."

Live inleidingen Teun Toebes en Jonathan de Jong

Teun Toebes en Jonathan de Jong zullen vier voorstellingen bij Pathé live bijwonen en de film inleiden:

  • Pathé Eindhoven, maandag 6 november 19:00 (zaal 6)
  • Pathé Arnhem, maandag 20 november 19:00 (zaal 3)
  • Pathé Buitenhof, dinsdag 21 november 19:00 (zaal 3)
  • Pathé Helmond, donderdag 30 november 19:00 (zaal 5)

De documentaire is vanaf donderdag 2 november te zien bij 19 Pathé bioscopen verspreid door het hele land. Bovendien zijn er speciale vertoningen beschikbaar voor gereduceerd tarief voor scholen en zorginstellingen.

Tickets zijn te koop via: Human Forever -Trailer & Laatste nieuws - Pathé (pathe.nl)

Speciale vertoningen voor scholen en instellingen zijn te boeken via: Samen naar de Bioscoop | Pathé Business (pathe.nl).

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.

OVER TEUN TOEBES

Teun Toebes is een 24-jarige zorgethicus die zich al jaren inzet om de kwaliteit van leven van mensen met dementie over de hele wereld te verbeteren.

OVER HUMAN FOREVER

Human Forever is een intieme documentaire die het leven van mensen in zorginstellingen volgt, met de nadruk op de kracht van menselijke verbindingen en de waardevolle momenten die in deze omgevingen worden gedeeld. De film werpt een ontroerende blik op de impact van liefde, zorg en compassie in het leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidstoestand.