30
juli
2020
|
15:56
Europe/Amsterdam

Tenet vanaf maandag in de verkoop bij Pathé

De met IMAX-camera’s opgenomen film exclusief te zien in IMAX bij Pathé

Amsterdam, 30 juli 2020 – Tenet komt deze zomer nog uit in Nederland en is vanaf donderdag 27 augustus bij Pathé te zien. Pathé zet groots in met deze nieuwe actiethriller van legendarisch regisseur Christopher Nolan (Inception, Dunkirk) en heeft in de eerste weken tientallen zalen en duizenden stoelen beschikbaar gesteld in al haar bioscopen. De film is opgenomen met IMAX camera’s en is exclusief bij Pathé in dit optimale, grote formaat te beleven. De voorverkoop start maandag 3 augustus bij Pathé.

Christopher Nolan is een van de meest invloedrijke en impactvolle regisseurs van de afgelopen decennia. Hij is het briljante brein achter films zoals als Memento (2000), Inception (2010), Interstellar (2014) en de Dark Knight-trilogie. Zijn laatste film Dunkirk stamt uit 2017. Nolan en zijn films zijn voor meerdere Oscars genomineerd.

Met Tenet zet de veelgeprezen Britse regisseur Nolan weer een langverwacht, intelligent en bijzonder meesterwerk neer. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist (John David Washington) de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie. De internationale cast van Tenet bestaat naast Washington uit Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine en Kenneth Branagh. De film is een lust voor het oog, en naast in het normale formaat en IMAX, ook in Dolby Cinema en 4DX te zien zijn bij Pathé.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij zijn enorm verheugd dat Warner Bros. Pictures Tenet alvast een Europese release geeft. Onze bezoekers wachten al maanden op dit nieuwste passieproject van Christopher Nolan. Zijn ingenieuze en complexe verhaallijnen en haarscherp camerawerk komen het beste tot hun recht op het grote doek, en al helemaal in IMAX. Het recente succes van de films Rundfunk: Jachterwagter en Scoob! hebben bewezen dat, ondanks de beperkte capaciteit die we moeten voeren, tienduizenden Nederlanders de weg naar onze bioscopen weten terug te vinden. Wij kijken samen met hen uit naar 27 augustus.”

Pathé Unlimited Members en bezoekers kunnen Tenet een dag eerder bewonderen tijdens de voorpremières op 26 augustus, respectievelijk om 18:00 uur en 20:30 uur.

Tenet draait vanaf donderdag 27 augustus bij Pathé. Voor meer informatie en tickets, zie hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.