14
november
2023
|
14:55
Europe/Amsterdam

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing bij acht Pathé bioscopen

Op 22 november is het weer zover: de Tweede Kamerverkiezingen. Ook dit jaar kunnen Nederlandse kiezers terecht bij acht verschillende Pathé bioscopen om hun stem uit te brengen. In Amsterdam, Ede, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zwolle doen deze bioscopen dienst als stemlocatie. Stemmen kan bij alle locaties van 7:30 tot 21:00. Uiteraard zijn de bioscopen ook geopend voor filmvoorstellingen. Kiezers kunnen na het stemmen dus genieten van één van onze topfilms, zoals Killers of the Flower Moon, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, The Marvels of Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn.

Dit is het vierde jaar op rij dat kiezers terecht kunnen bij Pathé om te stemmen. In 2021 was de eerste keer dat Pathé haar locaties beschikbaar stelde voor de verkiezingen. Ook toen werd er gestemd voor de Tweede Kamer. Met het beschikbaar stellen van bioscopen, wil Pathé er zijn voor de stad. Hiermee vervult de marktleider een maatschappelijke rol met haar bioscopen en wordt het stemmen voor kiezers ook een beetje leuker.

De Stemlocaties

Plekken zoals de centrale hallen en evenementenruimtes worden dit jaar omgebouwd tot stemlocaties. Het wordt zo ingericht, dat bezoekersstromen en kiezersstromen apart van elkaar zijn. Zo blijft het overzichtelijk! Bij de volgende Pathé bioscopen kunnen kiezers dit jaar tussen 7:30 en 21:00 hun stem uitbrengen:

  • Pathé Amsterdam-Noord
  • Pathé Arena
  • Pathé De Munt
  • Pathé Ede
  • Pathé Tilburg Centrum
  • Pathé Utrecht Leidsche Rijn
  • Pathé Zaandam
  • Pathé Zwolle
Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op het gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.