14
september
2023
|
17:15
Europe/Amsterdam

Regisseur Roel Reiné aanwezig bij voorpremière de Vuurlinie bij Pathé Ede

Bij Pathé Ede vond dinsdag 12 september een exclusieve voorpremière plaats van de nieuwe Nederlandse film De Vuurlinie, in de aanwezigheid van regissuer Roel Reiné. Een avond speciaal georganiseerd voor veteranen in samenwerking met het Nederlands Veteraneninstituut en distributeur Dutch FilmWorks.

Het ExpoTheater in Ede was deze avond het toneel van rood, wit, blauw én de witte Anjer. Bezoekers afkomstig vanuit het hele land werden muzikaal welkom geheten door de Vrijwillige Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht die ook een rol heeft mogen vervullen in de film. De film over de strijd van militair Marco Kroon aan het front, maar zeker ook die na terugkomst thuis, maakte op de aanwezige veteranen een zichtbaar diepe indruk.

Niemand minder dan Hollywood regisseur Roel Reiné maakte na de film zijn opwachting en kreeg een staande ovatie vanuit de volle zaal. Zichtbaar ontroerd beantwoordde hij vragen vanuit het aanwezige publiek, waar door de bezoekers dan ook gretig gebruik van werd gemaakt. Zo werd zijn film on-Nederlands genoemd vanwege de spectaculaire scènes in de woestijn en ook de krachtige rol van hoofdrolspeler Waldemar Torenstra is niet onopgemerkt gebleven. Ook werd er door een bezoeker een opmerking gemaakt over het respect voor Veteranen wat in Nederland veel zichtbaarder mag zijn, hierop werd door het aanwezige publiek luid geapplaudisseerd. Roel Reiné antwoordde hierop dat zijn film hieraan hopelijk een steentje bij zal dragen. “Het doel van deze film is om niet alleen het verhaal van Marco Kroon te vertellen. In zijn verhaal schuilt dat van vele militairen die op missie gaan, van wat zij daar met hun maten meemaken en van hun leven dat bij terugkomst vaak nooit meer hetzelfde zal zijn,” aldus Reiné.

In het hele land werden voorpremières van De Vuurlinie georganiseerd. Veteranenactiviteiten worden normaliter vooral bezocht door veteranen van 60 jaar en ouder, maar bij alle voorpremières waren nu juist veel veteranen tussen de 40 en 60 jaar aanwezig.

De Vuurlinie draait vanaf donderdag 14 septemberbij Pathé. Tickets zijn hier te koop: De Vuurlinie in de bioscoop | Trailer, Tijden & Tickets | Pathé (pathe.nl).

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.