27
augustus
2021
|
12:44
Europe/Amsterdam

Queenpins vanaf 16 september exclusief te zien bij Pathé

De krachtige female comedy film Queenpins is vanaf 16 september exclusief te zien bij Pathé. Queenpins is hiermee onderdeel van het ‘Pathé Exclusive’ label waarmee de bioscoopketen bijzondere filmtitels en specials als enige exploitant in Nederland vertoont, en die naadloos aansluiten bij de filmvoorkeur van de Pathé bezoekers. 

Het vertonen van exclusieve content heeft Pathé de afgelopen jaren al vaker gedaan. Zo waren eerder dit jaar al Eredivisiewedstrijden en een live on stage show van Roué Verveer exclusief bij Pathé te zien. Daarvoor waren de film Suriname, de finale van Game of Thrones en concerten zoals In My Own World van Davina Michelle uitsluitend bij Pathé op het grote doek te bewonderen. Queenpins, met in de hoofdrollen Kristen Bell en Vince Vaughnis de eerste film waarbij Pathé een samenwerking aan is gegaan met een distributeur, in de vorm van een gezamenlijke aankoop van een Hollywoodfilm. De films en specials van ‘Pathé Exclusive’ zijn uitsluitend te zien bij de Pathé bioscopen en haar aangesloten partners, Foroxity Roermond en Sittard.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij willen onze bezoekers een zo divers en bijzonder mogelijke filmprogrammering voorschotelen en zijn altijd op zoek naar de beste films en specials. Het ‘Pathé Exclusive’ label biedt ons de kans om de best aansluitende titels voor onze doelgroepen exclusief te vertonen en ons hiermee nog meer te onderscheiden. Daarnaast zien onze bezoekers in één oogopslag dat het gaat om voor hen speciaal geselecteerde films en specials. Samen met onze distributeurs blijven wij bouwen aan nieuwe en exclusieve samenwerkingen, waarmee mooie titels zoals Queenpins een exclusieve plek krijgen op het grote doek bij Pathé. Zo zorgen we dat onze bezoekers nog meer kunnen genieten van een bijzonder dagje of avondje uit samen met hun vrienden of familie.”

Elise Van Marcke en Olivier Van den Broeck, Managing Partners van distributeur The Searchers: “Onze jarenlange samenwerking met Pathé heeft aangetoond dat een bepaald type film uit onze line-up, een goede aansluiting vindt bij het publiek van Pathé. Daar willen we vanuit The Searchers en Pathé dieper op ingaan om zo te proberen de bezoekers van meer films te voorzien. De filmmarkt ziet, ondanks de huidige restricties, momenteel nog steeds een groot aantal bioscoopreleases. Door samen met Pathé exclusief in te zetten op Queenpins, kiezen we resoluut voor een “less is more”-strategie, waarmee we tegemoet willen komen aan zowel de behoeftes van het publiek, als die van de bioscoopmarkt.”

Queenpins

Queenpins, met Kristen Bell (Bad Moms), Kirby Howell-Baptiste (The Good Place), Paul Walter Hauser (Richard Jewell) en Vince Vaughn (Wedding Crashers), is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste namaak-coupon oplichtingszaak in de Amerikaanse geschiedenis.

Connie en JoJo zijn beste vriendinnen en ware coupon queens: ze proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen op boodschappen. Om de inkomsten in een hogere versnelling te krijgen, zetten ze een ingenieus coupon-kartel op en slagen ze erin om supermarktketens voor ruim 40 miljoen dollar op te lichten. Maar terwijl de bankrekeningen van de vriendinnen volstromen en hun club intussen uit miljoenen leden bestaat, raken ze in het vizier van twee agenten die ingezet worden om de oorsprong van de frauduleuze coupons op te sporen...

Voor tickets en meer informatie: https://www.pathe.nl/queenpins

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.