27
november
2019
|
11:36
Europe/Amsterdam

Pathé zet Snapchat Lens in om mensen ook buiten de bioscoop 4DX te laten ‘ervaren’

Om de opening van de achtste 4DX-zaal in Nederland te vieren, heeft Pathé samen met GoSpooky een speciale Snapchat Lens ontwikkeld om filmliefhebbers ook buiten de bioscoop de effecten van 4DX te laten ‘ervaren’. 

De bijzondere 4DX-ervaring – die bezoekers een vierde dimensie geeft met bewegende stoelen, geur en weersimulaties – is erg populair in Nederland. Sinds de opening kozen al zo’n 900.000 bezoekers voor deze ervaring. Gebruikers van de Snapchat Lens kunnen nu een aantal effecten ook thuis in hun filter ‘ervaren’ zoals sneeuw, regen en beweging.

4DX in Pathé Utrecht Leidsche Rijn

De achtste 4DX-zaal gaat vandaag open in Pathé Utrecht Leidsche Rijn. In december 2017 opende de eerste 4DX-zalen bij Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam. Daarna werden nog vijf zalen geopend in Scheveningen, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Amsterdam Arena. De negende zaal zal op 17 december openen in Zwolle.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.