Amsterdam,
29
maart
2019
|
15:34
Europe/Amsterdam

Pathé viert het voorjaar met de beste films!

Yes, de winter is officieel voorbij. Tijd om eropuit te trekken en de woonkamer te verruilen voor nieuwe avonturen. In april is er namelijk in de Pathé bioscopen voor iedereen en op elk moment van de dag wel iets te beleven. Kies voor Avengers: Endgame, exclusief bij Pathé te zien in 4DX of IMAX, een trip down memory lane met Baantjer: Het Begin of The Life Of Brian, veertig jaar nadat deze in de bioscoop verscheen. En breng de vrije paasdagen door met het gezin bij de grappige familiefilm Missing Link!

Pathé is in april opnieuw the place to be voor een bijzondere ervaring. Naast de beste nieuwe films, heeft Pathé ook een breed aanbod van specials en events. Zo is er op 7 april een speciale vertoning van The Golden Age, een balletvoorstelling die je meeneemt naar de jaren twintig. Maar ook een one-night-fanevenement van superster Khalids’ tweede album Free Spirit, of All About Eve - een theaterbewerking van de filmklassieker met een hoofdrol voor Gillian Anderson.

Tickets en informatie via www.pathe.nl.

Pathé Specials

3 april - Khalid: Free Spirit (Music)

Multi-platina superster Khalid viert de release van zijn tweede album "Free Spirit" met een speciaal one-night-fanevenement inclusief bijbehorende korte film. Deze film breidt zijn teksten en kunstenaarschap uit door een visueel verhaal te delen als een begeleidend stuk. De evenementnacht begint met een speciale intro voor fans, gevolgd door de screening en wordt afgesloten met het beluisteren van het album met nooit eerder vertoonde commentaar van Khalid.

Meer informatie

11 april - NT Live: All About Eve (Theatre)

All About Eve vertelt het verhaal van Margo Channing; legende en ware ster van het theater. De schijnwerper is altijd van haar geweest. Maar dan komt Eva in beeld, haar grootste fan. De nieuwste productie van Ivo van Hove (NT Live: A View from the Bridge) onthult een wereld vol ambitie en jaloezie.

Meer informatie

18 april - The Life Of Brian - 40th anniversary (Classic)

Life of Brian komt voor zijn 40e verjaardag terug naar de bioscoop! In glorieuze kwaliteit, levert Monty Python een vernietigende en anarchistische satire. Zeer controversieel en verbannen in verschillende landen, wordt de film nu vaak gerangschikt als de grootste comedy aller tijden.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in april

4 april - Shazam!

Na een ritje in de metro ontmoet de 14-jarige wees Billy een oude tovenaar die hem de kracht geeft om te transformeren in een volwassen superheld met het magische woord "Shazam!" Samen met zijn pleegbroer Freddy leert hij wat zijn krachten zijn en hoe hij ze moet gebruiken om de slechterik te verslaan.

Meer informatie en trailer

4 april - Pet Sematary

De familie Creed verhuist naar het platteland waar buurtbewoners hen al snel inlichten over de onheilspellende dierenbegraafplaats vlak bij hun nieuwe huis. Pet Sematary is gebaseerd op één van de bekendste boeken van Stephen King.

Meer informatie en trailer

4 april - Fighting with my Family

Fighting with My Family, geproduceerd door o.a. Dwayne Johnson, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle vrouwelijke WWE-worstelaar Paige.

Meer informatie en trailer

11 april - Little

Een vrouw krijgt de kans om het leven van haar jongere zelf opnieuw te beleven, op een moment in haar leven waarin de druk van de volwassenheid haar te veel wordt.

Meer informatie en trailer

11 april - Hellboy

Hellboy “Legendary as Fuck”. In deze keiharde actiefilm, gebaseerd op de Dark Horse Comics van Mike Mignola, zit de legendarische half demonische superheld Hellboy (David Harbour) gevangen tussen de bovennatuurlijke en menselijke wereld.

Meer informatie en trailer

11 april - Missing Link

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Van de studio van The Box Trolls en Kubo and the Two Strings. Ook te zien in het Nederlands.

Meer informatie en trailer

18 april - Baantjer: Het Begin

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Meer informatie en trailer

18 april - The Curse of La Llorona

Toen ze nog leefde, verdronk ze haar eigen kinderen uit pure jaloezie, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in een kolkende rivier wierp. Nu laat ze haar tranen eeuwig lopen. Die zijn dodelijk en iedereen die ’s nachts haar dodelijke geroep hoort, is verdoemd. La Llorona verbergt zich in de nachtelijke schaduwen en heeft het voorzien op kinderen, om wanhopig haar eigen kinderen te vervangen.

Meer informatie en trailer

18 april - After

Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet, valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin? After is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Anna Todd.

Meer informatie en trailer

24 april - Avengers: Endgame (Exclusief bij Pathé in IMAX en 4DX)

Na de gebeurtenissen in de vorige Avengers film, is het superheldenteam op leven na dood. Niet alle leden van het team hebben de aanval van Thanos overleefd, maar ondanks dat ze qua krachten gehalveerd zijn, moeten zij zich klaar maken voor het ultieme eindgevecht. Naast de originele versie is Avengers: Endgame ook exclusief bij Pathé te zien in IMAX en 4DX.

Meer informatie en trailer

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.