28
oktober
2020
|
10:27
Europe/Amsterdam

Pathé viert Halloween met The Shining in ‘Extended Edition’ en speciale Horror Night

Horrorliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Pathé en Euroscoop tijdens Halloween. De bioscoopketen viert het griezelfeest dit jaar in stijl met de ‘Extented Edition’ van dé klassieker onder de horrors The Shining. Ook vindt er een speciale Pathé Horror Night plaats, waarbij de film Insidious wordt vertoond en de bioscopen worden gehuld in een spannende setting.

The Shining, geschreven door horrorkoning Stephen King, viert dit jaar haar 40-jarige jublieum en laat kijkers nog steeds op het puntje van hun stoel zitten. Ter ere van de verjaardag van deze klassieker, waarin Jack Nicholson één van zijn glansrollen speelt, wordt de film voor de eerste keer in de ‘Extended Edition’ van 144 minuten vertoond op het grote doek. Dat betekent maar liefst 25 extra minuten griezelen.

Pathé Horror Night

Pathé Horror Night vindt op vrijdag 30 oktober voor de tweede keer plaats in alle steden waar bioscopen van Pathé en Euroscoop zijn gevestigd. De horrorfilm Insidious – van populaire horrorregisseur James Wan (The Conjuring 1 & 2 en Saw) – wordt vertoond. Tijdens deze speciale Horror Night voor filmfans met stalen zenuwen is niet alleen de film eng, maar zal ook de sfeer in de bioscoop anders zijn: de lichten zijn gedimd, er speelt spannende muziek en wie weet komen bezoekers dingen tegen die normaal niet in de bioscoop te zien zijn...

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij hebben een grote schare horrorfans onder onze bezoekers, voor wie het niet eng genoeg kan zijn. Vooral in deze tijd – waarbij veel uitjes of evenementen rondom Halloween geannuleerd zijn – willen wij hen en alle andere Halloween-fans de kans geven om te komen griezelen bij ons. Uiteraard vindt alles plaats binnen de 1,5 meter maatregelen, maar een spannende film blijft een spannende film, vooral als je in het donker zit in een behoorlijk lege zaal.”

Synopsis The Shining

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winter conciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan. The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek The Shining van Stephen King.

Meer informatie

Synopsis Insidious

In het angstaanjagende Insidious vormen Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) samen met hun drie kinderen een gelukkig gezin. Ze zijn dolblij met hun verhuizing naar een vrijstaande villa, maar dan slaat het noodlot toe. Het huis blijkt vol te zitten met geesten die het gemunt hebben op hun jongste zoon… Kort na de intrek in hun nieuwe huis ontdekt het jonge stel dat hun huis is bezeten door duistere entiteiten. Wanneer hun zoon Dalton (Ty Simpkins) in een onverklaarbare coma raakt willen ze zo snel mogelijk het huis verlaten. Eenmaal ingetrokken in een nieuw huis doet het jonge gezin de angstaanjagende ontdekking dat het lichaam van hun comateuze zoon een magneet blijkt te zijn voor geesten met kwade bedoelingen. Verhuizen heeft geen zin meer…

Meer informatie

Tickets zijn te koop via pathe.nl.

Corona maatregelen

Alle Pathé bioscopen zijn open met een beperkte capaciteit van 30 bezoekers per zaal, en uiteraard worden alle 1,5 meter richtlijnen en hygiëne maatregelen gewaarborgd. Lees alle maatregelen hier: pathe.nl/corona.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.