01
februari
2022
|
14:40
Europe/Amsterdam

Pathé viert de heropening met de leukste, meest romantische en swingende films

Het langverwachte moment is daar: de bioscopen zijn open! En dat betekent dat we weer dagelijks tot 22.00 uur kunnen genieten van de beste en leukste films op het grote doek, mét de vertrouwde popcorn en andere heerlijke bioscoopsnacks. In februari staat er wederom een volle en diverse filmprogrammering klaar met films die net voor sluiting in release waren of zouden gaan, zoals Spider-Man: No Way Home en The King’s Man, én uiteraard een hele lijst gloednieuwe films. Swing mee op bekende hits uit Sing 2, of waag je aan de magische en romantische film Ik Wist Het. Wie muziek en liefde graag combineert, is aan het juiste adres bij Marry Me. Te zoetsappig? Griezel-fans kunnen hun geluk deze maand niet op met het vijfde deel van Scream. En de echte detectives onder ons kunnen op zoek gaan naar aanwijzingen met murder mystery Death on the Nile.

In februari kijk je ook naar de ideale combinatie van Channing Tatum en ieders favoriete, trouwe viervoeter in Dog. Over honden gesproken, ervaar hoe een huis na slechts één nachtje slapen te klein kan blijken in Clifford de Grote Rode Hond… Voor de tennis-fans is Australian Open dan wel voorbij, zij kunnen de komende maand nagenieten van hun favoriete sport met King Richard. En wie tijdens deze donkere dagen het liefst een beetje wegdroomt, kan terug in de tijd met zowel film- als muziek-sterren. De jaren ‘60, ‘70 en ‘80 komen deze maand voorbij bij Pathé met The DukeThe Beatles: Get Back - The Rooftop Concert en The Eyes of Tammy Faye.

PATHÉ SPECIALS

The Beatles: Get Back - The Rooftop Concert (Exclusief op IMAX) – 11, 12 & 13 februari 
Menigten verzamelden zich op het dak en in de straten, totdat de show door de politie werd stilgelegd: het befaamde onaangekondigde Rooftop Concert van The Beatles. 
Meer informatie  

Classics: The Godfather (50th Anniversary)– 24 februari 
Ter ere van diens 50e verjaardag keert, deze legendarische maffia-film over het imperium van de machtige familie Corleone bij Pathé terug op het grote doek
Meer informatie 

NIEUWE TOPFILMS BIJ PATHÉ IN FEBRUARI

Scream – 3 februari 
Twintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd afgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar, die zich achter het Ghostface masker verschuilt 
Meer informatie   

King Richard – 3 februari 
De film volgt Richard Williams (Will Smith), een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen: Serena en Venus. 
Meer informatie 

Death on the Nile – 9 februari 
Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar
Meer informatie 

Sing 2 – 9 februari
In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dieren-artiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad vol entertainment, glitter en glamour. 
Meer informatie

Marry Me – 10 februari
De romantische komedie Marry Me is een moderne love story over beroemdheid, het huwelijk en social media. Met Jennifer Lopez, Owen Wilson en Latin music-ster Maluma. 
Meer informatie   

Clifford de Grote Rode Hond – 16 februari
De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Maar, wanneer ze wakker wordt is deze veranderd in een gigantische hond van wel drie meter groot
Meer informatie   

Jackass Forever – 17 februari
De jongens van Jackass keren terug met opnieuw een hele lading hilarische, extreme, absurde en vaak levensgevaarlijke stunts.
Meer informatie 

Ik Wist Het – 17 februari
Een romantische speelfilm gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Chantal van Gastel. De film gaat over de eigenzinnige Mia die puur op intuïtie haar eigen bloemenwinkel opent en daar - letterlijk - de man van haar dromen ontmoet. 
Meer informatie 

Dog – 24 februari
Dog vertelt het verhaal van ex-soldaat Briggs (Channing Tatum) die de taak krijg om legerhond Lulu naar de begrafenis te brengen van haar overleden baasje. Dit lijkt een simpele taak, maar al snel drijft Lulu’s onhandelbare gedrag Briggs tot het uiterste. 
Meer informatie 

ARTHOUSE FILMS BIJ PATHÉ IN FEBRUARI

The Eyes of Tammy Faye – 3 februari
The Eyes of Tammy Faye geeft een intieme kijk op de buitengewone opkomst, ondergang en verlossing van televisie-evangeliste Tammy Faye Bakker (Jessica Chastain). Met Andrew Garfield. 
Meer informatie   

Nine Days – 17 februari
Als er iemand overlijdt komt er een plek vrij voor een nieuw leven. De gegadigden, nog ongeboren zielen, gaan langs bij Will om ondervraagd te worden en daarmee kans te maken op het leven. De eerste lange speelfilm film van de Japans-Braziliaanse regisseur Edson Oda
Meer informatie   

Belfast – 24 februari
Een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van een jongen die opgroeit met de muziek en de sociale onrust van het eind van de jaren zestig. Met o.a. Caitríona Balfe, Judi Dench en Jamie Dornan.
Meer informatie   

The Duke – 24 februari
In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton (Jim Broadbent) het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. Hij belooft het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen.
Meer informatie 

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.