26
februari
2021
|
08:00
Europe/Amsterdam

Pathé verrast tien gezinnen met een gratis vakantie bij het Bio Vakantieoord

Duizenden bioscoopbezoekers hebben massaal All Stars gedoneerd om het goede doel te steunen

De Pathé All Stars doneeractie voor het Bio Vakantieoord, die afgelopen november van start ging, is een groot succes. Maar liefst 8.000 bezoekers kozen ervoor om in plaats van korting hun punten in de All Stars app te doneren. Met de gedoneerde punten kan Pathé maar liefst tien gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een onvergetelijke vakantie t.w.v. €1.500,- aanbieden op het Bio Vakantieoord. Het eerste gezin, de familie Schutte, nam op donderdag 25 februari de vakantiecheque in ontvangst uit handen van de Algemeen Directeur van Pathé, Jacques Hoendervangers. 

Het was de eerste keer dat Pathé bezoekers werden uitgenodigd om hun Stars te doneren aan een goed doel. All Stars is het loyaltyprogramma van Pathé - met inmiddels bijna 400.000 members - waarmee filmbezoekers kunnen sparen voor kortingen en extra’s zoals tickets voor exclusieve evenementen en goodies. Bezoekers konden zelf kiezen hoeveel Stars zij willen doneren om kinderen met een handicap te helpen aan een ontspannende en onvergetelijke gezinsvakantie, en deden dit de afgelopen weken massaal.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn trots dat we samen met onze bezoekers tien vakanties kunnen doneren aan Bio Vakantieoord, met wie onze geschiedenis al lang terug gaat. Hiermee maken we ontspanning mogelijk voor tien gezinnen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Het is heel bijzonder dat een groot deel van deze Stars is gedoneerd in een tijd dat onze bioscopen gesloten waren. We zijn dan ook blij dat we juist in deze crisistijd iets kunnen doen voor het Bio Vakantieoord en deze gezinnen, en bedanken onze bezoekers enorm voor hun attente bijdrage.” 

Frans Wientjes, Directeur Bio Vakantieoord: “Het is voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind niet makkelijk om spontaan op vakantie te gaan. Daarvoor zijn veel aanpassingen en hulpmiddelen nodig, wat de vakantie heel kostbaar maakt. Sommige gezinnen hebben daar geen budget voor, terwijl zij het juist heel hard nodig hebben om te ontspannen. Wij zijn de bezoekers van Pathé daarom enorm dankbaar voor de gulle donatie van alle Stars, waarmee zij tien gezinnen blij maken met een heerlijke vakantie!” 

De familie Schutte kon dankzij de All Stars doneeractie in de voorjaarsvakantie genieten van een compleet verzorgde Sponsor Vakantie. Esther, Gabriël en hun drie zoons Michael (15), Kirian (11) en Daniël (6) waren er enorm aan toe om even op adem te komen en te wisselen van omgeving. Esther: “De kinderen hebben alle drie een beperking en dat maakt deze corona periode enorm zwaar. Bij Bio kunnen we niet alleen veel doen samen maar komen we ook echt tot rust. Het is echt een groot cadeau dat we hier vakantie mogen vieren.

Geschiedenis Pathé en het Bio Vakantieoord

Pathé werkt al jaren samen met het Bio Vakantieoord. Het Bio Vakantieoord werd in 1927 in het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche, op initiatief van Abraham Tuschinski met als doel om ontspanning ook mogelijk te maken voor kinderen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend was. De collectefilms van het Bio Vakantieoord zijn sindsdien te zien bij Pathé en andere Nederlandse bioscopen.

Pathé onderneemt samen met haar medewerkers al tal van acties om het Bio Vakantieoord te ondersteunen, waaronder het verzorgen van films, klussen op het vakantiepark en deelname aan de jaarlijkse Biothlon Sponsorloop. Algemeen Directeur van Pathé Jacques Hoendervangers trad in oktober 2019 toe tot het bestuur van de stichting.

Bio Vakantieoord

Het Bio Vakantieoord is een volledig aangepast vakantiepark in de Arnhemse bossen. De bungalows zijn ruim opgezet en voorzien van de noodzakelijke hulpmiddelen. Daarnaast heeft de stichting meerdere aangepaste faciliteiten op het eigen terrein om een fijne vakantie mogelijk te maken. Er is een zwembad met verstelbare bodem en tilliften, een bioscoop met een rolstoeltoegankelijke tribune, een aangepaste manege, een snoezelruimte en een belevingsbos met speeltoestellen en een bootcamp parcours. Zo zijn de gezinnen van alle gemakken voorzien.

Voor meer informatie over Pathé All Stars: https://www.pathe.nl/allstars.

Voor meer informatie over Bio Vakantieoord: https://www.stichtingbio.nl 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.