Amsterdam,
02
april
2019
|
17:06
Europe/Amsterdam

Pathé verdubbelt aantal 4DX zalen

Pathé realiseert vijf nieuwe 4DX zalen; al meer dan 500.000 bezoekers voor de innovatieve filmervaring die exclusief bij Pathé te beleven is

Na Pathé de Munt en Pathé de Kuip in 2017, en Pathé Scheveningen, Pathé Eindhoven en Pathé Maastricht in 2018, wordt het aantal 4DX zalen verdubbeld met nog vijf locaties. Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé: “De uitbreiding van het exclusieve 4DX aanbod bij Pathé past bij onze positie als marktleider in Nederland en het doel om al onze bezoekers iedere dag een bijzondere ervaring te bieden. Wij blijven daarom investeren om de beleving in steeds meer bioscopen te optimaliseren.”

Vernieuwing

Pathé is de enige bioscoopketen in Nederland met een breed aanbod aan verschillende technologieën om films te bekijken. Naast 4DX heeft Pathé ook IMAX en Dolby Cinema zalen in diverse bioscopen. De innovatieve manier van film kijken in 4DX blijft onverminderd in trek bij bezoekers: in totaal heeft Pathé al meer dan 500.000 bezoekers mogen verwelkomen in de vijf bestaande 4DX-zalen. Zij bezochten onder andere de bioscoophit Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, het Oscargenomineerde Black Panther, het actie avontuur Jurassic World: Fallen Kingdomen superhelden spektakel Avengers: Infinity War in 4DX.

4DX

4DX, in Nederland exclusief bij Pathé te ervaren, brengt de filmbeleving met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. De speciale 4DX-zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties - denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Met de bewegingen van de 4DX-stoelen zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld het gevoel geven te vliegen of te duiken. Door 4DX zijn films niet langer gebonden aan de beperkingen van beeld en geluid.

In april zijn de volgende films te zien in 4DX: Shazam! (4 april), Wonder Park (12 april) en Avengers: Endgame (24 april).

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.