01
oktober
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Pathé Tuschinski teruggebracht naar originele stijl

Het meest iconische filmtheater van Nederland – Pathé Tuschinski – wordt verbouwd en teruggebracht naar de originele stijl. Zaal 2 en zaal 3 zijn inmiddels gerenoveerd en geopend. In zaal 2 zijn de originele wandschilderingen gereconstrueerd en in zaal 3 is een nieuw ontwerp geschilderd, gebaseerd op het authentieke decoratiewerk van het theater. Daarnaast zijn beide zalen volledig vernieuwd: er zijn nieuwe comfortabele luxe stoelen én tweezitsbankjes, maar ook het beeld, geluid en belichting is geoptimaliseerd. Hiermee wordt een bioscoopervaring bij Pathé Tuschinski nog meer luxe, bijzonder en authentiek. De overige zalen van Pathé Tuschinski worden in 2020 verbouwd (m.u.v. zaal 1).

Pathé Tuschinski stamt uit 1921 en werd gebouwd in verschillende stijlen. Deze prachtige oude stijlen waren niet in alle zalen meer zichtbaar. Dit kwam grotendeels door een verwoestende brand in de Tweede Wereldoorlog. Met deze verbouwing brengt Pathé dit theater nog dichter terug naar de originele stijl. Architect Kees Doornenbal, gespecialiseerd in renovaties van monumenten, heeft de reconstructie gerealiseerd. Kunstenares Liesbeth Stinissen heeft de schilderingen gemaakt.

Pathé is continu bezig met het verbouwen en vernieuwen van haar theaters om altijd de beste filmbeleving neer te zetten voor haar bezoekers. Een bezoek aan Tuschinski was al bijzonder, maar door de verbouwing is de beleving in Tuschinski nog luxer en authentieker geworden. Zo genieten bezoekers van een unieke beleving, extra comfortabele bioscoopstoelen en het beste beeld en geluid.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.