25
februari
2021
|
15:33
Europe/Amsterdam

Pathé Tuschinski door Time Out Magazine uitgeroepen tot allermooiste bioscoop van de wereld

Het prachtige theater Pathé Tuschinski is door Time Out Magazine uitgeroepen tot allermooiste bioscoop van de wereld. Daarmee laat Tuschinski bijzondere bioscopen zoals Le Grand Rex in Parijs en Vilage East Cinema in New York achter zich. Het blad heeft de lijst, samengesteld door redacteuren en kunstkenners, gepubliceerd in de editie die deze week verschijnt. De jury beschrijft de bioscoop als een "nooit oud geworden droompaleis, met zijn elegante mix van art deco en art nouveau met strakke modernistische accenten". Time Out raadt zijn lezers aan "een bedevaartstocht te maken naar dit weelderige, historische heiligdom voor de films".

Het Tuschinski theater werd geopend in oktober 1921 en bestaat dit jaar 100 jaar. De iconische zaal 1 - gebouwd in een unieke art-deco stijl - is de bekendste filmzaal van Nederland, bekend van de vele galapremières die er worden georganiseerd. Vorig jaar heeft Pathé de exclusiviteit en grandeur teruggebracht naar alle zalen. Ook zijn de schermen geüpdatet naar de nieuwste technologie en is de exclusieve cocktailbar Bar Abraham gebouwd. 

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: "We zijn ontzettend trots dat Pathé Tuschinski door het gerenommeerd blad Time Out Magazine is uitgeroepen tot allermooiste bioscoop van de wereld. Het is heel mooi om te zien dat dé experts op het gebied van uitgaan de bijzondere architectuur, de grandeur en historie van het bijna 100-jarige theater net zo waarderen als wij. Wij kunnen niet wachten om filmliefhebbers samen met hun familie en vrienden weer te laten genieten van het iconische Tuschinski en van de op films geïnspireerde cocktailbar Bar Abraham."

Bekijk hier de hele top 50 van Time Out Magazine

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.