10
november
2022
|
09:40
Europe/Amsterdam

Pathé trapt de aankomende feestdagen af met een sinterklaasweekend en live show voor de kleinste fans

De feestdagen komen er snel weer aan en Pathé geeft het startschot door samen met haar kleinste bezoekers af te tellen naar de aankomst van Sinterklaas op 12 november. Na 12 maanden wachten komt de goedheiligman dan eindelijk aan in Nederland en dit feestelijke moment laat Pathé niet zomaar aan zich voorbij gaan. Filmfans van jong tot oud kunnen zich verheugen op het Sinterklaasweekend (26 & 27 november) én diverse live Sinterklaasshows bij Pathé. De eerste show is te zien vanaf zondag 13 november. Bezoekers hoeven natuurlijk niet te wachten tot het Sinterklaasweekend of de speciale Sinterklaasshow om naar de bioscoop te gaan, bekende (Sinterklaas)films zoals De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis en De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok zijn nu al te zien op het grote doek! 

Sinterklaasweekend bij Pathé (26 & 27 november)

De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis - Nu te zien
In de muzikale familiefilm krijgt Hugo Hogepief (Chris Tates) de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas (Robert ten Brink) te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. Twee gemeneriken Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt… De Grote Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol met grappige momenten en nieuwe, vrolijke liedjes. Leuk voor jong en oud!
MEER INFORMATIE

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok  - Nu te zien
Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar? Met o.a. Britt Dekker, Nathan Rutjes en Wilbert Gieske.
MEER INFORMATIE

Live Sinterklaasshow bij Pathé

Sinterklaas & de Magische Mijter - Vanaf 13 november
Sinterklaas & de Magische Mijter is een vrolijke live Sinterklaasshow van circa 60 minuten met Sinterklaas en Pieten vol humor, spanning, liedjes en interactie met de bezoekers. De voorstelling zorgt voor een onvergetelijke beleving voor iedereen door een sfeervol decor en live verbindingen met karakters via het bioscoopscherm. 

De speciale live Sinterklaasshow wordt vertoond in 4 Pathé theaters en staat los van het Sinterklaasweekend op 26 en 27 november. Onderstaande theaters zijn te bezoeken op de volgende data:

MEER INFORMATIE

 

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl.

 

* m.u.v. Pathé Buitenhof, Pathé City en Pathé Tuschinski. 
** Het aanbod verschilt per Pathé theater. 
*** Het meedoen aan deze actie kan per Pathé theater verschillen. 

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.