10
juli
2020
|
13:21
Europe/Amsterdam

Pathé trakteert 10.000 zorgmedewerkers door heel Nederland op avondje ontspanning in de bioscoop

Als iemand wel een heerlijk momentje ontspanning verdient, zijn het de zorgmedewerkers! Al maanden lang werken duizenden personeelsleden in zorgcentra keihard om de coronacrisis onder controle te houden. Met alle praktische en emotionele uitdagingen die daarbij horen. En waar vind je dat gevoel van er eventjes helemaal even uit zijn beter dan in de bioscoop? Pathé en Euroscoop hebben daarom deze week in alle steden waar zij gevestigd zijn 250x2 bioscooptickets beschikbaar gesteld aan medewerkers van lokale zorginstellingen zodat zij samen met hun geliefde, een vriend(in) of familielid kunnen genieten van een film naar keuze bij Pathé.

Pathé heeft als doel om bioscoopbezoek en ontspanning mogelijk te maken voor iedereen. Pathé geeft daarom – in samenwerking met filmdistributeurs – in iedere stad waar zij gevestigd is 250x2 vrijkaarten weg aan een ziekenhuis of zorginstelling. In totaal worden met deze actie 10.000 tickets weggegeven. Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Op deze manier kunnen wij op kleine schaal ook een steentje bijdragen. De afgelopen maanden hebben de medewerkers van zorginstellingen door heel Nederland met man en macht gewerkt om de bewoners in hun regio te ondersteunen.”

Zo werden onder andere de medewerkers van GGD IJsselland in Zwolle, het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, de Intensive Care UMCG in Groningen en de ViVa! Zorggroep in Haarlem getrakteerd. Evelyne van Eck van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ): “Het ETZ is erg blij met deze steunbetuiging. We waarderen het dat Pathé en Euroscoop ons na een bijzonder hectische periode een rust- en genietmoment gunnen in één van hun bioscopen”.

De zorgmedewerkers hebben vandaag de vrijkaarten ontvangen. De bioscopen van Pathé zijn sinds 1 juni weer open. Uiteraard worden de nodige maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van bezoekers te waarborgen. Voor meer informatie: www.pathe.nl/corona. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.