Amsterdam,
29
april
2019
|
15:45
Europe/Amsterdam

Pathé speelt in op feest(elijke) dagen in mei met nieuwe films en live muziekvoorstellingen

Mei

Deze maand is er in de Pathé bioscopen voor iedereen en op elk moment van de dag wel iets te beleven. Trakteer je moeder op moederdag met Lies Visschedijk in Singel 39 of bezoek de musical fantasy Rocketman over het leven van Elton John. En Hemelvaartsdag spendeer je met het hele gezin in Pathé bij Aladdin. Klassieke muziekliefhebber en rockers kunnen terecht bij Pathé voor speciale voorstellingen zoals de opera Dialogues des Carmélites en De Duif Sessions van DI-RECT

Naast de beste nieuwe films, heeft Pathé ook een breed aanbod van specials en events. Zo is er op 4 mei, direct na Nationale Dodenherdenking, een speciale vertoning van Schindler’s List in Pathé Tuschinski. Is Singel 39 niet voor jou en je moeder, neem haar dan mee naar de voorpremières van de komedie Hustle met Rebel Wilson tijdens het Moederdagweekend. Daarnaast heeft Pathé ook een muzikale avond in petto op 10 mei met de bandleden DI-RECT in -hoe kan het ook anders als Haagse rockband- Pathé Buitenhof.

Tickets en informatie via www.pathe.nl.

Pathé Specials

4 mei - Schindler’s List - 25th Anniversary (Classic)

Schindler’s List werd 25 jaar geleden genomineerd voor 12 Academy Awards® en won er uiteindelijk zeven. Steven Spielbergs krachtige meesterwerk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van ruim duizend Joodse arbeiders.

Meer informatie

10 mei - DI-RECT De Duif Sessions (Music)

De band DI-RECT tourt momenteel langs de theaters met hun “Rolling with the Punches” tour. Een bijzondere show waarbij de band is aangevuld met blazers en strijkers. Voor aanvang van de tour heeft DI-RECT deze speciale uitvoeringen opgenomen in De Duif in Amsterdam. Op 10 mei zal deze registratie inclusief mini documentaire exclusief te zien zijn bij Pathé Buitenhof. Na afloop van de film zal er een Q&A zijn.

Meer informatie

11 mei - Dialogues des Carmélites (Opera)

Dialogues des Carmélites, een van de meest succesvolle opera's van de 20e eeuw, is een zeldzaam geval van een modern werk dat evenzeer gewaardeerd wordt door publiek als experts. De opera concentreert zich op een jong lid van een orde van Karmelitische nonnen, de aristocratische Blanche de la Force, die haar verlegenheid moet overwinnen om haar roeping in het leven te volgen.

Meer informatie

19 mei - Carmen Suite / Petrushka (Ballet)

Carmen, verwikkeld in een driehoeksverhouding, is gepassioneerder en meer vrijgevochten dan ooit. Deze passievolle eenakter van de Cubaanse choreograaf Alberto Alonso werd oorspronkelijk geschreven voor de legendarische prima ballerina Maya Plisetskaya van het Bolshoi.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in mei

2 mei - Hotel Mumbai

November 2008, een groep zwaarbewapende Pakistaanse terroristen opent de aanval op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel in India. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven als blijkt dat de commando’s te ver weg zijn om op korte termijn te helpen.

Meer informatie en trailer

8 mei - Pokémon Detective Pikachu

In een wereld waar mensen Pokémons verzamelen om te vechten, komt een jongen een intelligente pratende Pikachu tegen die heel graag detective wil worden. De eerste live-action film van één van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, met niemand minder dan Ryan Reynolds als Pikachu

Meer informatie en trailer 

9 mei - Singel 39

Monique (Lies Visschedijk), heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Meer informatie en trailer

16 mei - John Wick 3: Parabellum

John Wick (Keanu Reeves) is terug, met een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en een leger huurmoordenaars achter zich aan. Na het doden van een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op de neutrale grond van het Continental Hotel is John excommunicado verklaard.

Meer informatie en trailer

16 mei - The Hustle

In de hilarische komedie The Hustle volgen we twee vrouwelijke oplichters gespeeld door Anne Hathaway en Rebel Wilson die elkaar per toeval ontmoeten. De twee vrouwen zijn totaal verschillend. Samen besluiten ze om de foute mannen die hen hebben belazerd te grazen te nemen. Speciale voorpremières tijdens het Moederdagweekend van 10, 11 en 12 mei.

Meer informatie en trailer

16 mei - The Sun is Also a Star

Een hedendaags verhaal over het vinden van liefde tegen alle verwachtingen in. “Wat als ik je vertel dat ik je verliefd op me zou kunnen laten worden ...?” Een hedendaags verhaal over het vinden van liefde tegen alle verwachtingen in. The Sun Is Also A Star, onderzoekt of ons leven wordt bepaald door het lot of de willekeurige gebeurtenissen in het universum.

Meer informatie en trailer

22 mei - Aladdin

Aladdin is het spannende verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest (Will Smith) die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst. Het verhaal speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah.

Meer informatie en trailer

23 mei - Brightburn

Met Brightburn presenteert de innovatieve filmmaker achter Guardians of the Galaxy en Slither zijn schokkende uitvoering van een totaal nieuw genre: superhelden-horror. Wat als een buitenaards kind, dat met een noodlanding op aarde beland is, niet een held voor de mensheid wordt, maar juist een duistere bedreiging vormt?

Meer informatie en trailer

30 mei - Rocketman

Taron Egerton is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

Meer informatie en trailer

31 mei - Godzilla II: King of the Monsters

Na het wereldwijde succes van Godzilla uit 2014 en Kong: Skull Island uit 2017, volgt het volgende hoofdstuk uit de ‘MonsterVerse’ van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures: een episch actie-avontuur waarin Godzilla tegenover de meest populaire monsters uit de popcultuur geschiedenis staat.

Meer informatie en trailer

Tickets en informatie via www.pathe.nl.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.