Amsterdam,
12
maart
2019
|
15:55
Europe/Amsterdam

Pathé Rewind Festival: de beste films van de afgelopen jaren terug op het grote doek

Pathé Rewind Festival

Onder andere Mission: Impossible - Fallout, Skyfall, Beauty & the Beast en Star Wars: The Last Jedi zijn exclusief bij Pathé opnieuw op het grote doek te zien van 18 t/m 31 maart

Nog niet mee kunnen praten over het visuele spektakel Gravity van recent Oscarwinnaar Alfonso Cuaron (ROMA)? Voor een tweede keer heerlijk, zonder afleiding, genieten van de muzikale pracht en praal in Beauty & the Beast? Of ervaren hoe belangrijk optimaal bioscoopgeluid is bij het overdonderende Dunkirk? Voor iedereen die deze must see films heeft gemist in de bioscoop, komt Pathé deze maand met dé oplossing: het Pathé Rewind Festival. Tijdens het festival draait het bioscoopconcern twee weken lang en exclusief in Nederland de zeven beste blockbusters van de afgelopen jaren.

Pathé biedt bezoekers hiermee de mogelijkheid om deze titels nogmaals op het grote doek te ervaren met de beste beeld- en geluidskwaliteit voor een ultieme bioscoopervaring. Net als ieder festival heeft Rewind Festival een line-up om trots op te zijn met de kaskrakers Dunkirk, Gravity, Jumanji: Welcome to the Jungle, Beauty & the Beast, Mission: Impossible - Fallout, Star Wars: The Last Jedi en Skyfall.

Tickets en informatie via www.pathe.nl/rewind.

Dunkirk (2017)

Christopher Nolan (The Dark Knight, Interstellar) vertelt het verhaal van de Slag om Duinkerke. Omsingeld door de Wehrmacht staan de geallieerden voor een onmogelijke missie: de evacuatie van honderdduizenden Canadese, Belgische, Franse en Engelse soldaten uit het gevallen Noord-Frankrijk.

IMDB: 7,9

Awards: Oscar voor Beste Geluid & Beste Montage

Aantal Nederlandse bioscoopbezoekers: 758.001

Beste recensie: “Dunkirk is een universele, zintuiglijke oorlogservaring” - De Volkskrant

Gravity (2013)

Loeispannend technisch hoogstandje over twee door een ongeluk de ruimte ingeslingerde astronauten, Sandra Bullock en George Clooney. Dr. Ryan Stone gaat samen met de briljante medisch ingenieur Matt Kowalsky op haar eerste ruimtemissie. Wanneer het noodlot toeslaat wordt de shuttle vernietigd en blijven de twee volledig alleen achter. Langzaam slaat de angst om in paniek en neemt elke hap naar lucht het beetje zuurstof weg dat nog over is. Is de enige weg terug naar huis de onwaarschijnlijke weg, dieper de ruimte in?

IMDB: 7,7

Awards: Golden Globe voor Beste Regisseur, Hollywood Actress Award

Aantal Nederlandse bioscoopbezoekers: 397.466

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt – je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten.

IMDB: 7,0

Aantal Nederlandse bioscoopbezoekers: 782.713

Beauty and The Beast (2017)

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest.

IMDB: 7,2

Aantal Nederlandse bioscoopbezoekers: 850.586

Beste recensie: “Nieuwe Beauty and the Beast is 'magisch en progressief'” - Nu.nl

Mission: Impossible - Fallout

In Mission: Impossible - Fallout bevinden Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) zich samen met enkele bekende gezichten (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) in een race tegen de klok nadat een missie verkeerd afloopt. Henry Cavill, Angela Bassett en Vanessa Kirby voegen zich bij deze dynamische cast waarbij wederom Christopher McQuarrie op de regiestoel zit.

IMDB: 7,8

Beste recensie: “Een van de beste actiefilms aller tijden” - Trouw

Star Wars: The Last Jedi (2018)

The saga continues… In Lucasfilm’s Star Wars: The Last Jedi gaat de Skywalker-saga verder. Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld.

IMDB: 7,2

Aantal Nederlandse bioscoopbezoekers: 984.292

Beste recensie: “‘The Last Jedi’ speelt sluw met de fans” - NRC

Skyfall (2012)

In Skyfall, de 23ste Bond-aflevering, worden de Britse geheime dienst en haar leider M (Judi Dench) in diskrediet gebracht door een oude vijand. Aan 007 (Daniel Craig) de schone taak om orde op zaken te stellen via missies in onder andere China en Turkije.

IMDB: 7,8

Awards: BAFTA Award voor Beste Britse Film

Aantal Nederlandse bioscoopbezoekers: 2.008.184

Beste recensie: “Skyfall is misschien wel de beste Bondfilm tot nu toe” - De Volkskrant

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.