28
juli
2020
|
12:00
Europe/Amsterdam

Pathé presents: Tarantino Thursday

In augustus zijn bij Pathé de beste films van de befaamde regisseur te zien, alsook exclusief de nieuwe documentaire QT8: The First Eight

Deze zomer brengt Pathé een ode aan de Amerikaanse filmmaker Quentin Tarantino door de hele maand augustus een selectie van zijn films terug te brengen naar het grote doek tijdens de Pathé Tarantino Thursday. Naast de bekende klassiekers is ook de nooit eerder vertoonde documentaire QT8: The First Eight exclusief te zien bij Pathé.

De wereldberoemde regisseur Quentin Tarantino staat bekend om zijn liefde voor details, muziek en dialogen in zijn iconische films. Hij bracht vorig jaar nog de met 2 Oscars bekroonde kaskraker ‘Once Upon A Time In Hollywood’ met glansrollen van Leonardo DiCaprio en Brad Pitt naar de bioscopen. Met zijn unieke, controversiële stijl is elke film van Tarantino een ervaring als geen andere. Speciaal voor liefhebbers van zijn films heeft Pathé daarom Tarantino Thursday in het leven geroepen, waarbij elke donderdag een Tarantino-klassieker terugkeert naar het grote doek. De reeks start op 6 augustus met Inglourious Basterds, gevolgd door Django Unchained, Kill Bill Vol. 1 en Kill Bill Vol. 2* .

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij zijn altijd op zoek naar unieke content voor onze bioscopen. Op veler verzoek brengen wij nu deze Tarantino-klassiekers terug in onze bioscopen, waar de fantastische beelden en muziek toch echt het beste tot hun recht komen. De Tarantino documentaire is een mooie aanvulling hierop en geeft een intiem kijkje in het hoofd en op de sets van Tarantino. Een must-see voor filmliefhebbers, waarvan we zeer verheugd zijn hem exclusief in Nederland te mogen vertonen.”

Tarantino Thursday vindt plaats bij alle Pathé en Euroscoop vestigingen op alle donderdagen in augustus. Voor meer informatie en tickets: www.pathe.nl/tarantino.

*Django Unchained, Kill Bill Vol. 1 en Kill Bill Vol. 2* zijn niet ondertiteld.

Samenvattingen films en documentaire

Inglourious Basterds

Luitenant Aldo Raine verzamelt tijdens WO II een groep Joods-Amerikaanse militairen bij elkaar. Samen met een Duitse undercover agente beginnen ze aan een missie om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

Django Unchained

De slaaf Django wordt bevrijd door de premiejager Dr. Schultz. Django heeft informatie die Schultz nodig heeft om boeven te vangen. Ze sluiten een verbond. Django helpt Schultz en Schultz helpt Django met het terugvinden van zijn vrouw.

Kill Bill: Vol. 1

Huurmoordenaar 'The Bride' wordt, hoogzwanger, op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag maar ligt vier jaar in coma. Als ze bijkomt is ze vastbesloten om wraak te nemen.

Kill Bill: Vol. 2

The Bride heeft nog drie mensen op haar hitlijst staan. Haar voormalige opdrachtgever Bill bewaart ze voor het laatst. De missie wordt wat gecompliceerder wanneer ze erachter komt dat haar doodgewaande dochter nog blijkt te leven.

QT8: The First Eight

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Met o.a. iconische fragmenten, anekdotes van acteurs en actrices die in zijn films speelden, de totstandkoming van beroemde scènes en de sfeer op de set van een Tarantino film.

Voor meer informatie en tickets: www.pathe.nl/tarantino.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.