28
juni
2021
|
10:40
Europe/Amsterdam

Pathé Play: gamen op het grote doek bij Pathé

Gamen op het grote doek met het beste beeld en geluid? Vanaf donderdag 1 juli kunnen gamers terecht bij Pathé voor een onvergetelijke ervaring: Pathé Play. Hiermee geeft de bioscoopketen hen de mogelijkheid om met maximaal zestien personen – op hun eigen console – hun favoriete games te spelen in een bioscoopzaal. Deze unieke ervaring kan geboekt worden bij Pathé Amsterdam Noord, Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, Pathé Utrecht Leidsche Rijn, Pathé Arnhem, Pathé Delft en Pathé Buitenhof in Den Haag. De ticketverkoop start vandaag.

Pathé Play is vorig jaar in de zomer gestart bij Pathé Arnhem en was een groot succes. Inmiddels hebben tientallen gamers samen met vrienden of familie gespeeld in de bioscoop. Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: ‘’Wij weten dat mensen in het afgelopen jaar meer dan ooit tevoren behoefte hebben aan entertainment, maar tegelijkertijd ook aan interactie en sociaal contact. Met Pathé Play brengen wij deze behoeften samen in een unieke ervaring die zowel fantastisch is voor de speler als voor de toeschouwer.”

Hoe werkt Pathé Play?

Spelers worden dagelijks welkom geheten tussen 10:00 en 12:00 uur in de 6 bioscopen (Pathé Amsterdam Noord, Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, Pathé Utrecht Leidsche Rijn, Pathé Arnhem, Pathé Delft en Pathé Buitenhof in Den Haag), waar zij voor een vaste prijs van 180 euro met maximaal zestien personen op kunnen gaan in hun favoriete games. Pathé Play is niet gebonden aan een specifieke console. Gamers hebben de vrijheid om twee uur lang met hun eigen console en opgeslagen game bibliotheek aan de slag te gaan. Uiteraard is er een sterke internetverbinding aanwezig in de zaal, zodat zij optimaal online kunnen gamen. Tickets kunnen vooraf worden gekocht via: www.pathe.nl/play.

De minimumleeftijd om gebruik te maken van Pathé Play is afhankelijk van de game die wordt gespeeld. Hierin is de PEGI-classificatie leidend. Kinderen tot en met 14 jaar dienen vergezeld te zijn van een volwassene. Uiteraard gelden bij Pathé Play de corona maatregelen. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.