14
oktober
2022
|
10:01
Europe/Amsterdam

Pathé plaatst 282 zonnepanelen op dak van Pathé Arena

*Initiatief naar aanleiding van Earth Day waarbij voor elke honderd bezoekers een zonnepaneel werd beloofd *Ook bioscopen in Nijmegen, Zwolle en Amersfoort krijgen zonnepanelen, waarmee aantal van bijna 5.000 panelen op Pathé bioscopen wordt behaald

Dankzij haar bezoekers heeft Pathé deze week 282 zonnepanelen geplaatst op het dak van Pathé Arena in Amsterdam. Pathé vierde op 22 april Earth Day en beloofde één zonnepaneel te plaatsen per honderd bezoekers op die dag. Op Earth Day ontving Pathé 26.000 filmliefhebbers, goed voor 260 zonnepanelen. Pathé heeft dit aantal verhoogd met zo’n 10%, zodat het gehele dak van de bioscoop in Amsterdam in Zuid-Oost bedekt is. En dat is nog niet alles: Pathé verviervoudigt het aantal bioscopen dat zonnepanelen krijgt. De Pathé bioscopen in Nijmegen, Zwolle en Amersfoort worden nog vóór het einde van dit jaar voorzien van zonnepanelen.  

De zonnepanelen van Pathé Arena hebben een stuksvermogen van 455Wp en een totaalvermogen van 128 kWp per jaar. Hiermee wordt in Pathé Arena een vermogen opgewekt van 109 MWh per jaar. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse elektra verbruik van zo’n veertig huishoudens. 

Hiermee zijn vóór het einde van het jaar in totaal acht bioscopen van Pathé bedekt met in totaal bijna 5.000 zonnepanelen. Dit geeft een totaalvermogen van 1550 kWp en hiermee wordt bij Pathé een vermogen opgewekt van 1500 MWh per jaar, en dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektra verbruik van ruim 500 huishoudens.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Met het plaatsen van de zonnepanelen dragen we bij aan het thema ‘Invest In Our Planet’. Daarnaast hebben we – ingegeven door het enthousiasme van onze bezoekers over onze zonnepanelen en de stijgende energieprijzen – besloten om daar bovenop dit jaar nog drie extra bioscopen te voorzien van zonnepanelen. Hiermee kunnen we nog sneller onze commitments op MVO en duurzaamheid behalen.”

Acties op Earth Day

Pathé vierde op 22 april Earth Day met de zonnepanelenactie en de lancering van haar gebundelde MVO-Beleid en MVO-rapport 2021 op pathe.nl/mvo. Ook stond de gehele maand april in het teken van de WNF Nature on Tour Docs. Daarnaast waren er op Pathé Thuis bijzondere natuurfilms te zien.

MVO- en duurzaamheidsambities

De actie op Earth Day is een voorbeeld van de vele MVO-activiteiten die Pathé onderneemt en maken onderdeel uit van een uitgebreid MVO-beleid. De bioscoopketen heeft als doel om in 2025 samen met haar medewerkers en bezoekers haar ambitie te behalen als klimaatneutrale, inclusieve en maatschappelijk erkende bioscoop van de toekomst. Belangrijke pijlers van het beleid zijn Happy Planet, Happy People en Happy Employees, waarmee Pathé bijdraagt aan een beter milieu in en om haar bioscopen, bioscoopbezoek toegankelijk maakt voor iedereen – ongeacht achtergrond, inkomen, leeftijd en gezondheid – én een goede, prettige en inclusieve werkplek biedt voor haar werknemers. Lees meer op pathe.nl/mvo.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.