23
december
2019
|
10:02
Europe/Amsterdam

Pathé opent ScreenX-zaal met 270-graden panoramisch beeld in Amersfoort

Met toevoeging van ScreenX biedt Pathé als enige bioscoopmerk alle ‘experience’ technologieën

Pathé opent vandaag haar tweede ScreenX-zaal in Pathé Amersfoort. Door de toevoeging van ScreenX aan het huidige aanbod met IMAX, Dolby Cinema en 4DX, biedt Pathé als enige bioscoopmerk in Nederland alle variaties van ‘experience’ technologieën. Een eerste ScreenX-zaal ging eerder deze maand open in Pathé Spuimarkt. 

Niet één, niet twee, maar drie schermen. Op die manier breekt ScreenX met het traditionele beeldformaat en worden de bezoekers compleet omgeven door de filmische wereld. ScreenX is een 270° panoramisch beeld gecreëerd door de toevoeging van twee extra schermen aan de zijkanten van de zaal. Deze bieden het publiek op belangrijke momenten van de film een nieuw level van onderdompeling en storytelling. Omdat het maximale gezichtsveld van de mens minder dan 270° is, ervaren zij die momenten nog intenser, aangezien zij zich letterlijk ín het verhaal lijken te begeven.

Zo komen alle films nog beter tot hun recht en biedt het de bezoekers van Pathé weer een nieuwe, bijzondere mogelijkheid voor de beste filmbeleving. De extra beelden kunnen speciaal voor ScreenX tijdens de opnames van de film worden geproduceerd, maar ook achteraf digitaal worden gecreëerd.

Jumanji: The Next Level draait dagelijks in de ScreenX-zaal bij Pathé Amersfoort.

download
ScreenX - Wat is het?
Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.