18
december
2019
|
09:50
Europe/Amsterdam

Pathé opent negende 4DX-locatie in Zwolle

De bijzondere 4DX-ervaring blijft onverminderd populair in Nederland. Filmfans uit Zwolle en omgeving kunnen vanaf vandaag genieten van de revolutionaire en dynamische bioscoopervaring 4DX in de nieuwste 4DX-zaal van Pathé Zwolle. Pathé Zwolle is de eerste bioscoop in de provincie Overijssel waar men zich kan onderdompelen in een vierde dimensie. Met de extreme effecten van 4DX komen bezoekers echt in actie. De 4DX-zaal in Zwolle is alweer Pathé’s negende zaal met vierdimensionale effecten in slechts twee jaar tijd.

930.000 bezoekers

De 4DX-zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties - denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. In december 2017 opende de eerste 4DX-zalen bij Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam. Daarna werden nog zes zalen geopend in Scheveningen, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen, Amsterdam Arena en Utrecht Leidsche Rijn. Dat deze bijzondere manier van film kijken populair is onder Nederlandse bioscoopbezoekers, blijkt uit de cijfers. Sinds de opening van de eerste 4DX-zalen, kozen al zo’n 930.000 bezoekers voor deze ervaring.

4DX in Snapchat

Om mensen ook thuis alvast kennis te laten maken met 4DX, heeft Pathé een speciale Snapchat Lens ontwikkeld. De gebruikers van de lens kunnen daarmee ook buiten de omgeving van de bioscoop een aantal effecten ‘ervaren’ zoals sneeuw, regen en beweging.

Star Wars: The Rise of Skywalker, Jumanji: The Next Level en Frozen 2

Deze kerstvakantie staat er in Zwolle een mooi en gevarieerd filmaanbod op het programma in 4DX met Star Wars: The Rise of Skywalker, Jumanji: The Next Level en Frozen 2, welke in zowel de originele als de Nederlandse versie te beleven is.

Video 4DX - Hoe werkt dat?

Video - Snapchat Lens 4DX

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.