15
augustus
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Pathé opent einde jaar 4DX-zaal in Utrecht Leidsche Rijn

Ook filmfans uit Utrecht en omgeving kunnen vanaf eind dit jaar genieten van de revolutionaire en dynamische bioscoopervaring 4DX. Pathé Utrecht Leidsche Rijn wordt de eerste bioscoop in de provincie Utrecht waar men zich kan onderdompelen in een vierde dimensie. Twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en geuren lopen synchroon met de actie op het scherm en laten de bezoeker niet alleen de actie zien, maar ook ervaren. De bouw van de 4DX-zaal wordt eind september gestart en naar verwachting wordt de zaal eind november opgeleverd.

Doron Kurz, Director Commerce Pathé: “Na het grote succes van onze al bestaande 4DX-zalen, zijn we enorm verheugd om met Pathé Utrecht Leidsche Rijn alweer onze achtste 4DX-zaal te openen. Hiermee kunnen we nu ook mensen in Utrecht en omgeving bedienen met deze exclusieve bioscoopervaring. Met dit innovatieve bioscoopconcept laten we zien dat we voorop lopen in het neerzetten van de beste filmbelevingen voor onze bezoekers.”

Vernieuwing

Pathé Utrecht Leidsche Rijn zal de achtste Pathé-bioscoop in Nederland zijn waar men films in 4DX kan ervaren. In december 2017 opende de eerste 4DX-zalen bij Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam. Daarna werden nog vijf zalen geopend in Scheveningen, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Amsterdam Arena. Deze manier van filmkijken is zeer populair bij bezoekers. Sinds de opening van de eerste 4DX-zalen, kozen al meer dan 720.000 bezoekers voor deze ervaring. Naast 4DX, dat de marktleider als enige in Nederland aanbiedt, heeft Pathé ook zalen met IMAX en Dolby Cinema voor de beste kwaliteit op gebied van beeld en geluid.

4DX

4DX brengt een bioscoopbezoek met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. De zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties - denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Met de bewegingen van de 4DX-stoelen zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld het gevoel geven te vliegen of te duiken. De bezoeker kijkt op deze manier niet alleen naar de actie op het scherm, maar bevindt zich er middenin.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.