04
december
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Pathé opent eerste ScreenX-zaal met 270-graden panoramisch beeld in Den Haag

Met toevoeging van ScreenX biedt Pathé als enige bioscoopmerk alle ‘experience’ technologieën

Met de voorpremière van de komische actiefilm Jumanji: The Next Level opent Pathé vandaag haar allereerste ScreenX-zaal in Pathé Spuimarkt in Den Haag. Door de toevoeging van ScreenX aan het huidige aanbod met IMAX, Dolby Cinema en 4DX, biedt Pathé als enige bioscoopmerk in Nederland alle variaties van ‘experience’ technologieën. Een tweede ScreenX-zaal gaat dit jaar nog open in Pathé Amersfoort. 

Niet één, niet twee, maar drie schermen. Op die manier breekt ScreenX met het traditionele beeldformaat en worden de bezoekers compleet omgeven door de filmische wereld. ScreenX is een 270° panoramisch beeld gecreëerd door de toevoeging van twee extra schermen aan de zijkanten van de zaal. Deze bieden het publiek op belangrijke momenten van de film een nieuw level van onderdompeling en storytelling. Omdat het maximale gezichtsveld van de mens minder dan 270° is, ervaren zij die momenten nog intenser, aangezien zij zich letterlijk ín het verhaal lijken te begeven. 

Zo komen alle films nog beter tot hun recht en biedt het de bezoekers van Pathé weer een nieuwe, bijzondere mogelijkheid voor de beste filmbeleving. De extra beelden kunnen speciaal voor ScreenX tijdens de opnames van de film worden geproduceerd, maar ook achteraf digitaal worden gecreëerd.

Vanaf 5 december draait Jumanji: The Next Level dagelijks in de ScreenX zaal bij Pathé Spuimarkt. 

Voor meer informatie: www.pathé.nl/screenx

download
ScreenX bij Pathé
Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Pathé heeft in Nederland 31 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief de op 13 november 2019 overgenomen Euroscoop locaties. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera en sport, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en organisatie van business events, maakt Pathé van elke dag een bijzondere dag.