Nijmegen,
29
mei
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Pathé opent eerste 4DX-zaal in Gelderland

Burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen opent de 4DX-zaal in Pathé Nijmegen

Vanaf vandaag kunnen filmfans uit Nijmegen en omstreken genieten van een revolutionaire en dynamische bioscoopervaring in de nieuwe 4DX-zaal van Pathé. Pathé Nijmegen is de eerste bioscoop in de provincie Gelderland waar men zich kan onderdompelen in een vierde dimensie. Twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en geuren lopen synchroon met de actie op het scherm en laten de bezoeker niet alleen de actie zien, maar ook ervaren.

Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé: “Na het grote succes van onze eerdere 4DX zalen, is het natuurlijk fantastisch om nu ook de bewoners van Gelderland te mogen verwelkomen in onze nieuwe, exclusieve 4DX zaal in Pathé Nijmegen. Met dit innovatieve format laten we zien dat we technologie optimaal inzetten om de beleving in onze bioscopen steeds beter én spectaculairder te maken.”

Vernieuwing

Pathé Nijmegen is de zesde Pathé-bioscoop in Nederland waar men films in 4DX kan ervaren. Al eerder werden er zalen geopend in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen, Eindhoven en Maastricht. Deze manier van film kijken is zeer populair bij bezoekers: al meer dan 550.000 bezoekers kozen sinds de introductie van 4DX vorig jaar voor deze unieke filmervaring. Pathé is de enige bioscoopketen in Nederland die een breed aanbod heeft aan verschillende premium formats om films te bekijken. Naast 4DX, dat de marktleider als enige in Nederland aanbiedt, heeft Pathé ook zalen met IMAX en Dolby Cinema voor de beste kwaliteit op gebied van beeld en geluid.

4DX

4DX brengt een bioscoopbezoek met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. De zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties - denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Met de bewegingen van de 4DX-stoelen zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld het gevoel geven te vliegen of te duiken. De bezoeker kijkt op deze manier niet alleen naar de actie op het scherm, maar bevindt zich er middenin.

Vanaf vandaag zijn tickets te koop voor de 4DX vertoningen van Aladdin, Godzilla: King of the Monsters, X-Men: Dark Phoenix, The Secret Life of Pets 2 en Spider-Man: Far from Home in Pathé Nijmegen. Voor meer informatie en tijden, bezoek de website https://www.pathe.nl/bioscoop/nijmegen

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.