28
november
2019
|
11:27
Europe/Amsterdam

Pathé opent achtste 4DX-locatie in Utrecht Leidsche Rijn

De bijzondere 4DX-ervaring blijft onverminderd populair in Nederland. Daarom kunnen vanaf vandaag ook Utrechtse filmfans genieten van deze innovatieve bioscoopervaring in de nieuwste 4DX-zaal van Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Hiermee is dit alweer Pathé’s achtste zaal met vierdimensionale effecten in slechts twee jaar tijd. Tevens heeft Pathé de eer om de 700ste 4DX-zaal wereldwijd te openen. 

De opening van de zaal werd gisteren groots gevierd in Pathé Utrecht Leidsche Rijn. De zaal werd geopend door de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, samen met Coen Hoozemans (manager theatre Pathé Utrecht), Doron Kurz (Director Commerce Pathé Nederland), Jacques Durand (Directeur de l’Innovation Les Cinemas Pathé Gaumont) en Sujin Lee (Director Business Development CJ 4DPLEX).

Internationaal comité 

Speciaal voor deze gelegenheid was een delegatie vanuit Korea aanwezig van de 4DX-producent CJ 4DPLEX. Zij onthulden een plaquette om het heugelijke feit te vieren dat Pathé de 700ste 4DX zaal in de wereld opent. De uitreiking van de Trophy bezegelt de goede samenwerking tussen de twee partijen.

Doron Kurz, Directeur Commerce Pathé Theatres B.V.: “We zijn zeer verheugd om voor het einde van dit jaar nog twee 4DX-locaties in Utrecht Leidsche Rijn en Zwolle te openen, alweer de 8e en 9e 4DX-locatie van Pathé in Nederland. Pathé wil haar bezoekers de beste en meest innovatieve bioscoopervaring bieden en met de extreme effecten van 4DX kunnen onze bezoekers echt ín de actie komen.”

JongRyul Kim, CEO van CJ 4DPLEX: "Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons terwijl we onze reis voortzetten om het meest toonaangevende premium-technologiemerk in de wereldwijde bioscoopindustrie te worden. Onze samenwerking met Pathé is sterker dan ooit en we kijken ernaar uit om in de nabije toekomst samen nog meer records te breken. Met een publiek dat continu op zoek is naar unieke en memorabele manieren om films te kijken, zijn we ervan overtuigd dat 4DX de meest opwindende en onmisbare filmervaring biedt. We zijn blij dat de Nederlandse filmliefhebber nu op nog meer locaties deze unieke ervaring kan beleven.”

900.000 bezoekers

De 4DX-zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties - denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. In december 2017 opende de eerste 4DX-zalen bij Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam. Daarna werden nog vijf zalen geopend in Scheveningen, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Amsterdam Arena. De negende zaal zal op 17 december openen in Zwolle. Dat deze bijzondere manier van film kijken populair is onder Nederlandse bioscoopbezoekers, blijkt uit de cijfers. Sinds de opening van de eerste 4DX-zalen, kozen al zo’n 900.000 bezoekers voor deze ervaring.

4DX in Snapchat

Om mensen ook thuis alvast kennis te laten maken met 4DX, heeft Pathé een speciale Snapchat lens ontwikkeld. De gebruikers van de lens kunnen daarmee ook buiten de omgeving van de bioscoop een aantal effecten ‘ervaren’ zoals sneeuw, regen en beweging.

Films in 4DX

De eerste film in 4DX in Pathé Utrecht Leidsche Rijn is Frozen2. Vanaf 5 december kunnen filmliefhebbers ook Jumanji: The Next Level zien in 4DX en vanaf 18 december Star Wars: The Rise of Skywalker.

Video 4DX - Hoe werkt dat?
Video – Snapchat lens 4DX

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Pathé heeft in Nederland 31 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief de op 13 november 2019 overgenomen Euroscoop locaties. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera en sport, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en binnenkort ScreenX, en organisatie van business events, maakt Pathé van elke dag een bijzondere dag.

Over CJ 4DPLEX

4DX is het snelst groeiende premium bioscoopformaat met 700 schermen. Het biedt sinds 2009 een innovatief en onderdompelend concept voor het bekijken van films aan een wereldwijd publiek. Gedurende tien jaar heeft 4DX zijn grondgebied uitgebreid naar 65 landen, waaronder de VS, het VK, Frankrijk, China, Japan, Mexico, Chili, India, Thailand, Nederland, België, Spanje, Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Rusland, Brazilië, Zuid-Afrika, Denemarken, Zweden en Duitsland.

De innovatieve 4DX-theatertechnologie werd gelanceerd door CJ 4DPLEX in 2009 en opende zijn 100ste locatie in april 2014. Sindsdien is de 4DX-technologie in een hoog tempo over ter wereld uitgebreid, de 200ste locatie opende in november 2015, de 500ste in april in 2018. En nu in november 2019 wordt alweer het 700ste scherm bereikt. In totaal zijn er meer dan 80.000 4DX-zitplaatsen geïnstalleerd in 65 landen, met een capaciteit voor meer dan 144 miljoen wereldwijde bioscoopbezoekers per jaar.