16
augustus
2022
|
13:47
Europe/Amsterdam

Pathé ontvangt miljoenste bezoeker voor Top Gun: Maverick

Slechts 11 weken na de bioscooprelease is de 1 miljoenste bezoeker van Top Gun: Maverick in Nederland verwelkomd bij Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. De film is de grootste Tom Cruise film in Nederland ooit, staat sinds de release in de bioscoop top 5 én kan zich rekenen tot de dertig meest succesvolle films aller tijden in Nederland. Met een wereldwijde box office van bijna $1,4 miljard is de film de nummer 1 van dit jaar.

De miljoen bezoekers hebben in Nederland gezorgd voor een omzet van maar liefst €11,5 miljoen. Het bezoekersaantal zal nog stijgen, want de film draait op dit moment in maar liefst 142 bioscopen. De spectaculaire actiefilm wordt de komende tijd nog exclusief vertoond op het grote doek.

De miljoenste bezoeker, Bas Koppelman, werd in Koninklijk Theater Tuschinski samen met zijn gezin verrast met het bericht dat hij de miljoenste bezoeker van de nieuwste Tom Cruise film is. Hij werd welkom geheten door Mark van Eeuwen, die zich door de eerste Top Gun film heeft laten inspireren om zelf te leren vliegen en ook groot fan is van de franchise. De miljoenste bezoeker werd vervolgens in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen, een Top Gun: Maverick goodiebag en een cheque voor een jaar gratis naar de film bij Pathé. 
 
Doron Kurz, Director Commerce bij Pathé:
“Het is een eer voor ons om de miljoenste bezoeker van Top Gun: Maverick te mogen ontvangen in Koninklijk Theater Tuschinski. Wij zijn heel blij met de vele filmliefhebbers die deze fantastische film al in onze theaters hebben gekeken, en feliciteren Paramount van harte met het behalen van deze prachtige mijlpaal.”  

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.