15
september
2022
|
10:16
Europe/Amsterdam

Pathé omarmt Hidden Disabilities Sunflower

Pathé werkt sinds deze zomer samen met Hidden Disabilities Sunflower. Al onze 29 bioscopen doen mee en al onze medewerkers kennen en herkennen de Hidden Sunflower. Hiermee kunnen onze medewerkers mensen met een verborgen beperking helpen om hun bezoek aan onze bioscopen nog plezieriger te maken. 

We zijn blij dat we Hidden Disabilities Sunflower kunnen omarmen en hiermee onze bioscopen toegankelijker en inclusiever kunnen maken. Zo zetten we weer een stapje verder richting ons MVO-doel om een maatschappelijk betrokken en inclusieve bioscoop te zijn.

Waarom werken we samen met Hidden Disabilities Sunflower? 

Niet alle beperkingen van mensen zijn zichtbaar; sommige zijn verborgen en niet direct herkenbaar. Zoals leermoeilijkheden, geestelijke gezondheidsproblemen en mobiliteits-, spraak-, visuele of gehoorstoornissen. Het dagelijks leven met een verborgen beperking kan voor veel mensen veeleisend zijn, maar het kan voor anderen moeilijk zijn om de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd te herkennen, erkennen of begrijpen. 

Hoe werkt het?

Bezoekers met een verborgen beperking maken via de Hidden Disabilities Sunflower gebruik van een Sunflower Keycord. Onze medewerkers kunnen deze bezoekers zo herkennen en rekening houden met dat ze misschien extra hulp of aandacht nodig hebben. 

Lees meer over alle MVO-activiteiten bij Pathé: pathe.nl/mvo.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.