07
oktober
2021
|
09:54
Europe/Amsterdam

Pathé Leeuwarden opent op donderdag 4 november haar deuren

De grootste zaal wordt uitgerust met Dolby Atmos geluid en laserprojectie

Filmliefhebbers in Leeuwarden en omstreken keken er al geruime tijd naar uit, en nu is het moment bijna daar. De nieuwe Pathé bioscoop aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden opent op donderdag 4 november haar deuren. De hypermoderne bioscoop krijgt comfortabele Relax Seats, het beste beeld en geluid in alle zeven zalen, en de grootste zaal met 150 stoelen wordt daar bovenop uitgerust met Dolby Atmos geluid en laserprojectie. Hiermee heeft Pathé Leeuwarden de filmzaal met het beste beeld en geluid van Het Hoge Noorden.

Op woensdag 3 november vindt een besloten openingsevent plaats waarbij de burgemeester van Leeuwarden Sybrand van Haersma Buma de bioscoop opent. Op donderdag 4 november opent de bioscoop vervolgens op feestelijke wijze haar deuren voor bezoekers. Ook aan de jongste filmliefhebbers wordt gedacht. Zij krijgen hun eigen speciale openingsmoment met de Kids opening op zaterdag 6 november. Niet alleen de nieuwste kinderfilms zijn dan te zien, maar er zijn ook tal van activiteiten zoals een schminkhoek, een glaasje kinderprosecco en ook Pathé kindermascotte Charlie loopt rond.

Jan Paul Beverwijk, Theatermanager Pathé Leeuwarden: “Wij kijken enorm uit naar de opening van onze gloednieuwe bioscoop in Leeuwarden. Dit bijzonder vormgegeven theater voldoet volledig aan de maatstaven van Pathé om de beste kwaliteit beeld en geluid neer te zetten, zodat filmliefhebbers uit Leeuwarden en omgeving samen met hun vrienden of familie optimaal kunnen genieten van de beste films. Dankzij de Relax Seats in het gehele theater wordt een bioscoopbezoek aan Pathé Leeuwarden nog meer een beleving. Én het Dolby Atmos geluid en de laserprojectie in de grootste zaal maken van deze van zaal dé ultieme filmzaal. Een mooie toevoeging aan het uitgaansaanbod in Leeuwarden en omgeving. Ik ben enorm verheugd dat alle medewerkers van Tivoli en Cinema meegaan naar de nieuwe bioscoop. Samen gaan we van elk bioscoopbezoek een prachtig uitje maken voor Leeuwarders en mensen uit de omgeving.”

Tivoli en Cinema

De bioscopen Tivoli en Cinema aan de Nieuwestad in Leeuwarden blijven open tot en met zondag 24 oktober zodat Friese filmliefhebbers ook tot de opening gewoon kunnen blijven genieten van de beste films bij Pathé. Met een kleine expositie wordt in de Cinema bioscoop op gepaste wijze afscheid genomen van deze twee bijzondere bioscopen. De herfstvakantie wordt de laatste kans om nog een film te kijken op deze locaties. Het verkoopproces van beide oude theaters is gestart. Het is nog niet bekend wat de nieuwe bestemming wordt van deze bioscopen.

Beste beeld en geluid

De locatie van de nieuwe Pathé Leeuwarden aan het Ruiterskwartier tussen de Stadsschouwburg en het Gerechtshof is centraal gelegen in Leeuwarden. Het theater is voorzien van een bijzondere gevel ontworpen door WAM-architecten (Wilfried van Winden). De geprefabriceerde voor- en zijgevels zijn glooiend vormgegeven en bestaan uit 132 elementen van 3x6 meter waarbij steenstrips verlijmd zijn op een achterconstructie. De gevelelementen zijn met behulp van een bouwkraan op een stalen ophangconstructie ingehangen. Gezamenlijk vormen ze één geheel. Het gebouw draagt hiermee bij aan de levendigheid en beleving in het uitgaansgebied van Leeuwarden.

Het theater krijgt, verdeeld over twee verdiepingen, zeven zalen met in totaal 634 stoelen. De nieuwe bioscoop komt tegemoet aan de wensen van alle bioscoopbezoekers. Zo zijn het gebouw en alle zalen rolstoeltoegankelijk. Het comfort wordt optimaal met de Pathé Relax Seats. De zalen, het geluid en de filmdoeken worden voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van beeld en geluid.. De bioscoop zal een breed aanbod aan films en speciale voorstellingen vertonen, en heeft ruimte voor evenementen en specials zoals de Kleuterbios en Ladies Nights. Ook zijn er voorzieningen aanwezig voor congressen en presentaties.

Filmprogrammering

De nieuwe bioscoop in Leeuwarden opent op donderdag 4 november met een diverse filmprogrammering zoals bezoekers van Pathé gewend zijn. Met voor ieder wat wils, waaronder blockbusters die nu al draaien zoals No Time To Die en Dune, en gloednieuwe titels zoals Venom: Let There Be Carnage, The Eternals, The French Dispatch, Séance, Eiffel, Riders of Justice, en Alles op tafel.

Relax Seats

De ‘Pathé Relax Seat’ is een elektrisch verstelbare stoel. Met een knop kan de bezoeker de rugleuning en voetenbank instellen naar zijn of haar favoriete stand. Iedere stoel is ook voorzien van een tafeltje, waar bezoekers makkelijk een hapje en drankje op kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de Relax Seat-zalen zo opgebouwd dat de bezoeker vanaf iedere stoel perfect zicht heeft op het doek. Pathé plaatste eerder al de Relax Seats in alle zalen van Pathé Breda en Pathé Eindhoven, en deze comfortabele stoelen worden erg goed gewaardeerd door de bezoekers.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.