21
april
2022
|
20:36
Europe/Amsterdam

Pathé Leeuwarden officieel geopend in bijzijn burgemeester Sybrand van Haersma Buma en oud-wethouder Friso Douwstra

Bioscoop gebouwd volgens laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen

Leeuwarden, 21 april – Pathé Leeuwarden aan het Ruiterskwartier is vanavond officieel geopend. Burgemeester Sybrand van Haersma Buma en oud-wethouder Friso Douwstra openden met een druk op de knop op feestelijke wijze de gloednieuw bioscoop, die volledig voorzien is van comfortabele Relax Seats, laserprojectie en een Dolby Atmos zaal. De bioscoop – gebouwd volgens de laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen – vertoont vanaf vrijdag 29 april ook speciale nachtvoorstellingen.

De bioscoop is al een aantal maanden open, maar Leeuwarden hield de officiële opening tegoed door de coronamaatregelen die eind 2021 nog golden. De opening werd vanavond groots gevierd met onder andere een rode loper, een champagnetoren, confetti en muziek. Met een druk op een rode knop startte Burgemeester Buma de film en konden alle genodigden met z’n allen heerlijk genieten in de Relax Seats van de film The Lost City.

Jan Paul Beverwijk, Theatermanager Pathé Leeuwarden: “Onze gloednieuwe bioscoop wordt sinds de opening van 10 november jl. erg goed bezocht. Tienduizenden inwoners van Leeuwarden en de omliggende gemeenten hebben al samen met hun familie en vrienden genoten van de beste films op het grote doek. Zowel de Relax Seats als de bioscoop zelf worden door hen heel positief ontvangen. Dat maakt het voor ons ook iedere dag weer een feestje om hier te werken.”

Duurzame bioscoop

Pathé Leeuwarden is voorzien van 7 zalen met in totaal 620 Relax Seats en is gebouwd volgens de laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen. Het gebouw is volledig voorzien van de meest energiezuinige klimaat- en verlichtingsinstallaties (zoals verwarming en koeling met lucht- en water-warmtepompen) die optimaal zijn afgestemd op het gebruik en de openingstijden van de bioscoop. Voor de bouw is de kelder van het paleis van Justitie in Leeuwarden hergebruikt: een duurzamere optie dan slopen. Door voldoende kwaliteit en draagkracht kon de levensduur van de kelder verlengd worden. De materialen uit het bouwdeel dat wel is gesloopt, zijn gedeeltelijk hergebruikt. Ook heeft de bioscoop 365 zonnepanelen op het dak. Voor meer over MVO bij Pathé op www.pathe.nl/mvo.

Nachtvoorstellingen

Met de aftrap van de officiële meivakantie start Pathé Leeuwarden vanaf vrijdag 29 april ook met speciale nachtvoorstellingen in het weekend. Nachtbrakers kunnen op vrijdag- en zaterdagavonden genieten van extra voorstellingen die tussen 22:30 en 00:30 uur starten. De eerste nachtvoorstellingen zijn o.a. van Morbius en Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore. Een week later volgt de langverwachte Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Filmprogrammering

Pathé Leeuwarden vertoont een diverse filmprogrammering met voor ieder wat wils, zoals bezoekers van Pathé gewend zijn. Topfilms die nu al draaien zijn o.a. Uncharted, Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore, The Lost City, Sonic The Hedgedog 2 en De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant. Daar komen binnenkort ook de volgende toptitels bij zoals Costa!!, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Top Gun: Maverick en Jurassic World. Voor meer informatie en tickets: www.pathe.nl

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.