08
juli
2020
|
11:31
Europe/Amsterdam

Pathé kondigt reorganisatie aan om toekomstbestendig te zijn

Efficiëntere werkwijze, langere doorlooptijd projecten en minder werk

Naar aanleiding van de coronacrisis, die ook de bioscoopbranche hard heeft geraakt, zal Pathé dit jaar een reorganisatie doorvoeren. Het betreft de noodzaak voor een efficiëntere werkwijze en het verder vooruit in de tijd plannen van projecten. Hierdoor is er voor enkele tientallen functies op de lange termijn substantieel minder werk. In eerste instantie zal er gekeken worden naar vervangend werk en daarnaast zullen openstaande vacatures niet ingevuld worden. Gedwongen ontslagen worden echter niet uitgesloten. Er zullen geen bioscopen worden gesloten.

Deuren dicht en beperkingen

Vanwege de coronacrisis zijn de deuren van Pathé 11 weken gesloten geweest, tussen 15 maart en 31 mei. Sinds 1 juni is Pathé weer open, maar met een zeer beperkte capaciteit. Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “De realiteit is dat we een flinke achterstand hebben opgelopen en deze niet zomaar gaan inhalen. Hoewel veel bezoekers ons wel al weten terug te vinden, komen we ook op dit moment nog lang niet in de buurt van de normale bezoekersaantallen en dat heeft uiteraard veel impact op onze inkomsten. We zijn blij met de steun die we van de overheid hebben ontvangen, maar we gaan ervan uit dat de social distancing nog een langere periode zal aanhouden. Daarnaast zijn veel filmtitels en -producties uitgesteld en hebben we te maken met een gevoelig sentiment dat vele bezoekers nog weerhoudt van een bioscoopbezoek. Genoeg uitdagingen dus richting toekomst, al weet ik zeker dat Pathé deze situatie gaat doorkomen en zo mogelijk nog beter zal terugkomen.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.